Renault plánuje velké vylepšení motoru. Kdy?

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Po monackém vylepšení zbývá Renaultu ještě velké množství vývojových žetonů.

Renault do letošní sezony vstoupil mnohem lépe než do té minulé. Vyvaroval se velkých technických problémů a do Monaka přinesl pro Ricciarda a Magnussena novou verzi motoru, které se osvědčila a přidala pár desetin sekundy na kolo. Piloti si nový motor hodně pochvalovali, ale stále očekávají další zlepšení, které je podle Red Bull nezbytné, aby tento rakouský tým mohl bojovat s Mercedesem o vítězství. 

Renaultu zbývá ještě 21 vývojových žetonů, což je nejvíce mezi týmy. Renault dokonce prohlásil, že je všechny ani nestihne použít do konce sezony. Od té příští se žetonový systém ruší a nastoupí volný vývoj motorů. Renault chce do konce sezony přinést ještě jedno velké vylepšení na motoru.

 

 

"Myslím, že s vylepšením přijdou někdy okolo závodu v japonské Suzuce," řekl šéf Red Bullu Christian Horner pro Motorsport.com. "Přesný datum má Renault, ale tohle je datum, které nám řekli," pokračoval.

"Řekl bych, že konečně našli správnou vývojovou cestu a dělají pokroky. Když teď našli správný směr, mohli by udělat opravdu velký krok dopředu," zakončil Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu