Webber: Letošní Ferrari je obrovským zklamáním

Sebastian Vettel při testu nových pneumatik ve Fioranu

Sebastian Vettel při testu nových pneumatik ve Fioranu | foto: Pirelli

Bývalý pilot Red Bullu Mark Webber si nemyslí, že by se soupeři měli brzy ukončit nadvládu Mercedesu. Letošní formou Ferrari, které ohlašoval útok na titul, je hluboce zklamán.

Jeho bývalý tým se dostal před Ferrari a jako jediný letos dokázal zásluhou Maxe Verstappena Stříbrné šípy porazit: "Stahují Mercedes, ale nevidím, že by jejich náskok skutečně stáhli. Mají tu a tam dobré auto, jenže Mercedes je stále neporazitelný. Red Bull je však před Ferrari."

Formu stáje z Maranella v sezóně 2016 považuje za "velké zklamání. Sebastian a Kimi dělají, co mohou. Hodně tým v médiích chrání, ale uvnitř vědí, že tým se může pohybovat vyšší úrovni. Myslím, že svůj plný potenciál ještě neukázali. Každý týden se něco přihodí, kvůli čemu nemohou jet naplno, ať už jde o penalizace či strategické chyby. To je pro jezdce frustrující."

Je podle něj jeho bývalý týmový kolega Sebastian Vettel schopný posunout Ferrari dopředu? "Není pochyb o tom, že je. Potřebuje ale ty správné lidi a já si nejsem jistý tím, jestli je momentálně mají. Ferrari je pod neustálým tlakem médií, vždy musí na dráze získávat dobré výsledky. Na Sebastianovi můžete vidět, že to může být frustrující, ale jeho zkušenosti mu pomohou," soudí Webber.

img-responsive

Mark Webber si nyní užívá závodění mimo Formuli 1 | foto: Infiniti

Další z jeho bývalých týmových kolegů - Nico Rosberg, byl u Mercedesu předstižen v boji o titul Lewisem Hamiltonem. Jaký vzkaz pro něj má 39letý Australan, jenž nyní jezdí vytrvalostní závody za Porsche? "Musí bojovat jako zatoulaný pes! Sezóna je velmi dlouhá, proto musí rozdělit svou energii a zaútočit, když bude Lewis prožívat nějakou horkou chvilku!"

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu