Ferrari Racing Days: Jak Vettel potěšil své příznivce na Hockenheimu + FOTO

Německý okruh Hockenheim hostil o víkendu Ferrari Racing Day

Německý okruh Hockenheim hostil o víkendu Ferrari Racing Day | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari uplynulý víkend na Hockenheimringu uspořádalo tradiční Závodní dny (Racing Days), kterých se zúčastnil také Sebastian Vettel. Před 7 000 diváky předvedl v neděli parádní show s monopostem F2012. Na dráze však byly k vidění také jiné zajímavé vozy.

V neděli vystřelil Vettel chystající se na Velkou cenu Singapuru ze startovního roštu a po rychlém kole zamířil k mechanikům do boxů, kteří předvedli několik velmi rychlých zastávek s výměnou kol. Sebastian s Ferrari na dráze prudce zrychloval, brzdil a neodpustil si také pálení pneumatik a smyky. Po adrenalinové půlhodině diváci zamířili do padoku, aby se se svým oblíbeným pilotem vyfotili a získali jeho autogram.

img-responsive

Sebastian Vettel zdraví své domácí fanoušky | foto: Scuderia Ferrari

Kromě monopostu F2012 byli k vidění i starší kousky, jež kdysi řídil Michael Schumacher: přes 300 km/h se proháněly F2002, F2003-GA nebo i 248 F1, s nímž Němec málem získal svůj osmý titul - tehdy se ale nakonec radoval Fernando Alonso. Samozřejmě nechyběli ani vozy ze Španělovy éry u Scuderie: F10 či F150° Italia z roku 2011.

img-responsive

Fanoušci Ferrari prožili na Hockenheimu nádherný víkend | foto: Scuderia Ferrari

Své příznivce si našlo také představení vozu FXX K, jehož hybridní pohonná jednotka vycházející z technologií z F1 dosahuje výkonu 1050 koní. V12 motor o objemu 6 litrů se stará o 860 koní, dalších 190 koní vytváří elektromotor.

 

Fotogalerie z Ferrari Racing Days 2016:

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu