Značka Saleen žije. Připravila si pro nás novou speciální limitku

Saleen S7 Le Mans (2016)

Saleen S7 Le Mans (2016) | foto: Saleen

Dokud firma Samsung neodhalila novou generaci smartphonu S7, znali jsme tuhle zkratku pod naprosto jiným jménem, patřícím supersportovnímu vozu. Ten byl nově oživen a přijde ve speciální okruhové edici.

Ano, jedná se o Saleen S7Twin Turbo , který je známý pro svůj silně sexy vzhled a nejen to. Podle zprávy směřované od Steva Saleena v průběhu 20. výroční Saleen Show a Dnu otevřených dveří v automobilce vznikne speciální edice Le Mans, jenž bude existovat maximálně v sedmi kusech.

Edice bude vycházet ze speciálu S7 LM, které se povedlo vyhrát první místo dosažené v roce 2010 na Le Mans . Před šesti lety, tým pojmenovaný Larbre Competition vstoupil s vozem Saleen ST-7 do třídy LM GT-1. Vůz s označenmí # 50 pak skončil jako první ve své třídě a na 13. místě celkově. Celkově za závod bylo ujeto 331 kol, což je o 66 méně než vítězný vůz kategorie LMP1, kterým bylo Audi R15 TDI.

Ale zpátky ke slibované edici Le Mans. Nový model nabídne benzinový osmiválec, jenž bude poskytovat výkon okolo 1000 koní. S7 Le Mans přijde s pokročilou elektronikou a inteligentním systémem odpružení a měl by nabídnout zrychlení z nuly na stovku za přibližně 2,5 sekundy. Karoserie hojně využije karbonová vlákna a cenovka speciálu se vyšplhá díky exkluzivitě na jeden milion dolarů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu