Hamilton má problémy, nenastoupil k testování pneumatik v Barceloně

Lewis Hamilton nenastoupil k testům kvůli přesně nespecifikovaným potížím s nohou

Lewis Hamilton nenastoupil k testům kvůli přesně nespecifikovaným potížím s nohou | foto: Daimler AG

Trojnásobný mistr světa měl podle původního rozvrhu nastoupit ve středu k testu pneumatik v Barceloně, ale místo něj se na Circuit de Catalunya objevil Nico Rosberg. Důvodem absence britského pilota jsou zdravotní potíže.

Testy pneumatik pro rok 2017 na upraveném loňském voze Mercedes probíhají ve středu a čtvrtek. Hamilton měl usednout do kokpitu po oba dny, ale ve středu jej nahradil Rosberg, o dnes současný pilot Manoru Pascal Wehrlein.

"Lewis se po tréninku v úterý necítil dobře kvůli jistým problémům s nohami. Bylo proto dohodnuto, že nebude vůz testovat, aby si mohl odpočinout a jeho fyzioterapeut jej mohl co nejlépe připravit na Grand Prix USA v Austinu, která se jede příští týden. V tomto směru si neděláme žádné obavy, že by podnik vynechal," vysvětlil tiskový mluvčí týmu změnu v testování, aniž by však zveřejnil konkrétnější povahu Lewisových problémů.

Bylo rovněž uvedeno, že oba piloti Mercedesu, jak Hamilton tak Rosberg, byli v týmové základně v Brackley a v úterý se objevili v továrně na motory v Brixworthu, kde byl Hamilton odpoledne spatřen, jak silně pokulhává. Hamilton se bezprostředně po Grand Prix Japonska vrátil letecky do Evropy s nevýkonným ředitelem Mercedesu Niki Laudou a šéfem týmu Toto Wolffem. Podle vyjádření týmu se tak stalo především proto, aby byl co nejdříve v Evropě před středečním testem. 

Fotografie ze včerejšího testu širších pneumatik najdete zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu