McLaren by byl zklamaný, kdyby v roce 2017 skončil až čtvrtý

Fernando Alonso v Mexiku

Fernando Alonso v Mexiku | foto: McLaren

Provozní ředitel Jonathan Neale by byl zklamaný, pokud by jeho McLaren skončil v letošní změně po velké změně pravidel až na čtvrtém či horším místě.

Stáj z Wokingu si po deváté příčce ze sezóny 2015 loni polepšila na šestou a letos míří ještě výše. "Musíte mířit výš, momentálně bych ale byl zklamaný, kdybychom skončili čtvrtí. Jde zřejmě o pragmatický pohled, ale jako pragmatici pokrok neuděláte. Chceme vyhrávat, a to dříve," říká pro Autosport Neale.

"Máme závodní tým a piloty, kteří jsou schopní vyhrávat. A mezi šasi a motorem, my i Honda, musíme překlenout mezeru ve výkonnosti. Nová aerodynamická platforma a velká nejistota kolem pneumatik, nám poskytují příležitost. Rád bych si myslel, že ji dokážeme využít. Je to ale neznámou," pokračuje provozní ředitel McLarenu.

Podle závodního ředitele Erica Boulliera by úspěchem bylo vítězství. Raději se však drží při zemi: "Ve skutečnosti chci být pragmatický a nestanovovat příliš vysoká očekávání... snad skončíme v nejlepší čtyřce. Chceme vyhrávat co nejdříve, čelím však realitě."

img-responsive

Stoffel Vandoorne bude závodit po boku Fernanda Alonsa, dostanou McLaren mezi nejlepší čtyři týmy? | foto: McLaren

"S přístupem Hondy jsem velmi spokojený a spokojený jsem také se skupinou inženýrů, které v McLarenu máme. Nyní pracují absolutně skvěle," pochválil Boullier své kolegy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu