Gutiérrez o své budoucnosti vyjednává se špičkovým týmem

Esteban Gutiérrez v Brazílii

Esteban Gutiérrez v Brazílii | foto: Haas F1 Team

Mexickému pilotovi, který letos nebyl schopen získat jediný bod, Haas smlouvu neprodloužil a Guttieréze nahradil Kevin Magnussen. Minulý týden se objevila zpráva ohledně Estebanova možného přesunu do Formule E. Vše se ale ještě může změnit.

V dubnu by se Esteban Gutierréz měl objevit při své domácí grand prix v rámci závodní série Formule E. S tímto šampionátem byla spojována i další budoucnost tohoto testovacího pilota Ferrari ze sezóny 2015. 

Nyní ale Gutierréz řekl, že nad F1 úplně nezanevřel, a že prý dokonce v současné době probíhají diskuze s jedním z předních týmů ohledně pozice testovacího pilota. O jméno stáje se bohužel Mexičan nepodělil.

"Mám stále nějaké možnosti ve Formuli 1 jakožto testovací pilot, které v současné době zvažuji. Dveře jsou tak stále otevřené. Naštěstí mám dobré vztahy s mnoha lidmi z oboru, které jsem za ta léta poznal. Jednám teď s jedním konkrétním týmem. Patří mezi špičku," řekl Gutierréz pro Autosport.

img-responsive

Esteban Gutiérrez v Mexiku | foto: Haas F1 Team

Podobně na tom byl Esteban i v roce 2014, kdy přišel o sedačku u Sauberu, a musel se tak spokojit pouze s pozicí testovacího pilota Scuderie.

"Je to hlavně o načasování. Tvrdě jsem dřel a nyní se musím rozhodnout, zda je to pro mě nejlepší volba a jestli dává do budoucna smysl. Co, se týče rozhodnutí Haasu, tak to pro mě na konci sezóny nebylo úplně ideální. Proto teď zvažuji všechny možnosti, které mám a chci vybrat tu nejlepší. Nechci to dělat jen proto, abych byl ve Formuli 1 za každou cenu. Musím dělat to, co dává pro mě smysl," zakončil mexický pilot.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu