Stokrát stejná otázka leze na nervy. Mladého Schumachera čeká těžká sezóna

Mick Schumacher

Mick Schumacher | foto: ADAC Motorsport

Nico Rosberg rozumí tlaku, který spočívá na bedrech Micka Schumachera, kterého všichni srovnávají s jeho otcem a očekávají podobné výsledky.

Mick letos začne závodit v evropském šampionátu Formule 3. Lidé mají tendenci jej stále srovnávat s jeho otcem Michaelem, jenž se stal nejúspěšnějším pilotem Formule 1 všech dob. Rosberg ví, že to synové mistrů světa nemají jednoduché.

"Jakmile se vás stokrát ptají na totéž, tak to začíná lézt na nervy. Očekávání jsou velmi vysoká," říká loňský šampion Nico, jehož otec Keke slavil v F1 titul v sezóně 1982, v níž mu tehdy k úspěchu s Williamsem stačil jediný vyhraný závod.

"Zrovna jsem někde četl, že Mick je favoritem na letošní titul v F1. Ale on je teprve ve svém prvním roce! Lewis [Hamilton] skončil ve svém prvním roce ve Formuli 3 pátý. Podle mě potřebujete dva roky na to, abyste se tam stali úspěšnými.

img-responsive

Nico Rosberg (vlevo) s Mickem Schumacherem soucítí, čeká jej náročná sezóna | foto: Daimler AG

Pokud se ale už píše o tom, že je Mick favoritem, pak může jen zklamat. To je pak těžké. Hodně s ním soucítím, protože vím, jaké to je. Můžu jen doufat, že bude po otci a nebude si toho všímat," dodává Nico Rosberg, jenž po loňském triumfu šokoval ukončením své aktivní kariéry.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu