Ferrari po titulu touží hodně: do vybavení továrny investovalo miliardy korun

Kimi Räikkönen s Ferrari SF70H zajel nejrychlejší čas testů v Barceloně

Kimi Räikkönen s Ferrari SF70H zajel nejrychlejší čas testů v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari ve snaze znovu získat titul mistrů světa investovalo miliardy korun do vybavení své továrny v Maranellu. A jak ukázaly předsezónní testy, na dráze se mu to začíná vracet - Mercedesu je podstatně blíže než loni, podle některých ho možná dokonce i překonalo.

Fanoušci italské stáje mají po rekordním čase Kimiho Räikkönena v předsezónních testech vysoká očekávání, ty však její bývalý šéfinženýr Toni Cuquerella mírní: "Je jasné, že udělali v kvalitě velký pokrok. Jestli to bude stačit na boj s Mercedesem, to stále nevím. Vím však to, že nebudou tak daleko, jako minulý rok v tuto dobu."

Mercedes se trápil zejména druhý týden po nasazení nových dílů - ne všechny fungovaly dle jeho představ. Zhoršilo se vyvážení vozu a občas zazlobila nová specifikace pohonné jednotky. Pro mistrovskou stáj by však nemělo být velkým problémem začít brzy využívat potenciál svého nového monopostu F1 W08 EQ Power+.

Cuquerella prozrazuje, co stálo za velkým zlepšením Scuderie během zimy: "Do vývoje investovali hodně. Hovoříme o injekci ve výši stovek milionů eur do nástrojů, které umožňují testování většiny části vozu. Ferrari si uvědomilo, že tohle je ztráta, kterou mají na Mercedes."

img-responsive

Ferrari před sezónou proinvestovalo obrovskou sumu peněz, vrátí se mu to v podobě letošního titulu? | foto: Scuderia Ferrari

"Výsledky během zimy pro mě byly dostatečně silné na to, abych si myslel, že si povedou dobře, ačkoliv si netroufám to zlepšení kvantifikovat. Mohou být o čtyři desetiny pozadu nebo o dvě desetiny napřed. Přinejmenším je teď ale Ferrari seriózní," dodává jeho bývalý šéfinženýr a současný komentátor španělské televize.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu