Honda je na tom hůře než ve své první sezóně, tvrdí expilot Pedro de la Rosa

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Velká cena Bahrjanu byla pro McLaren jednou velkou tragédií. Mladík Vandoorne vůbec neodstartoval a trápící se Alonso musel svůj MCL32 odstavit dvě kola před koncem závodu.

Kvůli špatné formě si Alonso vyzkouší závody Indy 500 v americkém Indianapolis. Názory na toto rozhodnutí jsou napříč paddockem dosti rozporuplné, ale Fernandův krajan a bývalý pilot F1 Pedro de la Rosa to vidí jasně.

“Z pozice pilota se to jeví jako správné rozhodnutí. Dostane se mu pocitu, že je znovu konkurenceschopný a bude se moci cítit jako vítěz. Jedná se o legendární trať a jestli ho baví jezdit na oválů, tak proč ne. Mě to nikdy nebavilo. Navíc je to pro něj skvělá příležitost, když to srovnáme s jeho situací tady v F1. Pokud vyhraje, tak to bude fantastické, když ne, tak se nic neděje. Je to velká výzva,” okomentoval situaci šestačtyřicetiletý rodák z Barcelony.

"Nejet v Monaku je samozřejmě hendikep, jelikož se jedná o nejdůležitější zastávku roku. Těžko by tam ale zajel slušný výsledek. Je to již třetí rok pro Hondu a jsou na tom hůře než v premiérové sezóně. Jsou pomalí a navíc nespolehliví. Když vidím, jak Fernando bojuje mezi posledními, tak mě to samozřejmě zraňuje. Je to škoda, že jezdec jeho kvalit je v takovéto situaci,” dodal expilot.

Nakonec se Pedro de la Rosa vrátil i ke včerejšímu incidentu mezi Carlosem Sainzem a Lancem Strollem, ze kterého nakonec vyšel s penalizací 3 míst na startu příští GP hůře španělský pilot.

“Vždycky je vina na obou stranách, v tomto konkrétním případě to bylo tak ze 60 % chyba Strolla a ze 40 % chyba Sainze. Je to těsné, ale vinu by měl nést Stroll, proto mě překvapuje rozhodnutí FIA. Navíc, ani jeden z nich nedojel, takže to byl dle mého dostatečný trest,” hájil svého krajana Pedro de la Rosa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu