Mercedes z nás má strach, tvrdí prezident Ferrari

Nové Ferrari SF70H

Nové Ferrari SF70H | foto: Scuderia Ferrari

Prezident italského Ferrari se rozpovídal o úspěchu jménem začátek sezóny 2017, který se zatím italské stáji vydařil. Vettel vede individuální šampionát a Scuderia je pak o 1 bod druhá v Poháru konstruktérů.

“Udělali jsme zásadní pokrok. Pracovali jsme tvrdě a výsledky jsou zatím velmi dobré. Ferrari je opět konkurenceschopné a naši konkurenti ve Stuttgartu z nás mají strach. Někteří to mají za zázrak v porovnání s rokem 2016,” řekl Sergio Marchionne.

“Začali jsme letos dobře, ale musíme dřít i nadále. Respektujeme naše soupeře a nikoho nepodceňujeme, hlavně tedy Mercedes,” dodal pro italská média prezident Ferrari.

Stejného názoru jsou i další osobnosti ze světa motorsportu. Niki Lauda z konkurenčního Mercedesu minulý týden řekl: “Ferrari je na tom bezpochyby lépe.” Formou italské stáje je překvapen i expilot Villenueve: “Musím přiznat, že jsem opravdu překvapen. Ferrari odvádí skvělou práci a Seb skvěle zvládá všechen ten tlak.”

Například i Felipe Massa takové výsledky od svého bývalého týmu, se kterým v roce 2008 doslova  o prsa korejské ženy nezískal titul, nečekal: “Ferrari předvádí něco, co asi nikdo z nás nečekal. A je to velmi příjemné. Kdybyste se mě v listopadu zeptali, tak bych řekl, že pouze Red Bull má šanci konkurovat Mercedesu. Red Bull ale nepostavil dobré auto, ale Ferrari ano.”

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu