Red bull cítí zlepšení. Bude to ale stačit?

Daniel RIcciardo při tréninku v Barceloně

Daniel RIcciardo při tréninku v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Po loňské sezóně to vypadalo, že stáj rakouského nápojového gigantu bude patřit s Mercedesem na špici. To se ale nepotvrdilo a Red Bull na Stříbrné šípy a Ferrari začátkem sezóny hodně ztrácel.

Nyní to ale vypadá, že se situace zlepšuje. Šampionát se přesunul do Evropy a týmy představují nová vylepšení. Dle mnohých by právě Red Bull mohl díky svému balíčku nejvíce získat. Dokonce se hovořilo o tak masivních změnách, že tu byly spekulace ohledně přejmenování vozu na RB14.

Máme zatím za sebou 3 hodiny volných jízd a je vidět že vozy Červeného býka si polepšují. Na nejrychlejší Mercedesy měly ztrátu šest desetin, na Ferrari pak jen tři desetinky.

"Myslím si, že je to o něco lepší, ale i nadále musíme tvrdě pracovat a získat ještě větší rychlost. Udělali jsme krok vpřed a jsme zase o něco blíže Ferrari, ale stejně je na tom i Mercedes, který přivezl taky velmi slušný balík. Jsou tak pořád před námi. Je vždycky dobrá zpráva, když se vše vyvíjí správným směrem, což se dnes potvrdilo. Navíc se zlepšila i přilnavost, což je super," okomentoval formu Red Bullu Verstappen.

img-responsive

Příprava vozu týmu Red Bull v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Ricciardo se též přidává a hodnotí situaci pozitivně: "Udělali jsme nějaký progres. Věděli jsme, že se nedostaneme před Mercedes. Teď musíme ještě vyšperkovat, to co již máme. Cítím tam ještě pár desetinek. Chceme pořád více a více, ale zatím vše jde dle našich předpokladů."

"Středně-měkká směs nebyla nic moc, ale na měkké se nám jelo dobře. Dostáváme se tam, cítíme, jak to jde dopředu a musíme jen ladit a ladit. Když se podíváme na Ferrari, tak nejsme až tak daleko, ale i tak to ještě není ideální. Budeme muset ještě vytáhnout nějaké eso z rukávu, pokud s nimi chceme bojovat v kvalifikaci," dodal Australan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu