Brown doufá, že McLaren se vrátí do hry ještě před létem. Neví ale, jak přesvědčit Alonsa

Představení nového McLarenu

Představení nového McLarenu | foto: McLaren

V Monaku šéf McLarenu Zak Brown hýřil ohledně setrvání Fernanda Alonsa ve Wokingu optimismem. Nyní trošku zvolňuje.

Budoucnost pětatřicetiletého rodáka z Ovieda je ve hvězdách. Alonsovi končí letos smlouva s McLarenem a vzhledem ke svému věku by si rád konečně po třech letech našel angažmá u stáje, která by mohla v následující sezóně bojovat o titul. A na McLaren to zrovna nevypadá.

"Musíme vyřešit naše problémy s autem. Rok 2018 se neúprosně blíží a my budeme muset zvážit naší situaci a vymyslet plán, jak se znovu dostat na přední pozice. Na stole je celá řada možností. Jedna věc je ale jasná, musíme se dostat dopředu. Ještě nevím, jak to provedeme, ale pracuje se na tom," okomentoval stáje situaci Brown pro stanici ESPN.

"Jen těžko budeme v příštím roce bojovat o titul. To je jasné. Můžeme ale hodně poskočit. Snažíme se pořád hledat formu. Rádi bychom se do této situace dostali ještě před letní přestávkou. Uvidíme, co nám následující měsíce přinesou," pokračoval šéf Technologické skupiny McLaren.

Co se týče Alonsa, tak ani byznysman Brownova formátu neví, jak si dvojnásobného mistra světa udržet. "Nevím, jak ho mám přesvědčit. Bude to na něm, on uvidí, jestli to k tomu je. Nejlepší asi bude, když ho necháme, aby vše prodiskutoval s týmem a ještě uvidíme, jak se vyvrbí zbytek sezóny," zakončil Brown.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu