Mercedes je v kvalifikaci stále silnější než Ferrari, tvrdí Bottas

Pohonná jednotka Mercedesu

Pohonná jednotka Mercedesu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes má podle svého jezdce Valtteriho Bottase v kvalifikačním režimu stále tu nejvýkonnější pohonnou jednotku. V závodě je podle něj situace s Ferrari vyrovnaná.

Stříbrné šípy se pyšní tím nejlepším motorem od poslední změny pravidel před sezónou 2014, kdy se přešlo z 2,4litrových atmosfér na 1,6litrové přeplňované hybridy. Po čtyřech letech se na něj konečně dotáhlo Ferrari.

"Rozdíl je minimální, pokud vůbec nějaký. Myslím, že Ferrari není silnější než my, jsme si však velmi vyrovnaní. Možná v kvalifikaci jsme o něco silnější, ale ne o moc," tvrdí Bottas na propagační akci Petronasu, jenž pro Mercedes připravuje paliva a maziva. A novou směs přivezl i do Kanady, kde svému odběrateli pomohl k vítězství.

"Měli jsme nový benzín a o něco vyšší výkon. Jako jezdec to vždy pocítíte. Jde o drobné věci, ale F1 je o drobných detailech a každý z nich pomáhá, obzvlášť v tomto těsné souboji s Ferrari. V některých kvalifikacích jsem byl za Sebastianem [Vettelem] o několik tisícin či setin, v bitvě tedy pomůže cokoliv," pokračuje Bottas.

img-responsive

Valtteri Bottas se v Kanadě raduje s Lewisem Hamiltonem z prvního a druhého místa | foto: Daimler AG

Podle něj ani Mercedes ani Ferrari nebudou mít v nadcházejících závodech výrazněji navrch. A k dalšímu měření sil dojde již tento týden v Ázerbájdžánu.

"Dojde na další těsný souboj s Ferrari. Myslím si, že to bude trendem pro několik závodů. Věřím, že to bude znovu jen o setinách, o tom, aby vše dobře fungovalo. V Baku je důležité prožít bezchybný víkend," dodává finský pilot Mercedesu.




Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu