Alonso na Magnussena nadával, šéf Haasu jej ale hájí

Kevin Magnussen po souboji s Alonsem v Malajsii je opět v palbě kritiky

Kevin Magnussen po souboji s Alonsem v Malajsii je opět v palbě kritiky | foto: Haas F1 Team

Kevin Magnussen se stává ve Formuli 1 osobou, kterou jen tak někdo nemá v oblibě. Pokud bychom chtěli vypočítávat střety se soupeři, rozhodně by to nebyl seznam o jedné položce. Teď se do Dána opřel dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso

Mnozí si určitě vzpomenou na situaci v Maďarsku, kdy Magnussen vytlačil ve druhé zatáčce mimo trať Hülkenberga. Byla z toho slovní přestřelka, ve které Nico obvinili Kevina jako jednoho z nejméně férových soupeřů. Dán na to reagoval známým termínem "suck my balls".

Jenže kdo by si myslel, že se Magnussen z podobných incidentů poučil a chová se na trati zodpovědněji, se zlou by se potázal. Svědčí o tom i další názorový střet v Malajsii, kdy se vedle Jolyona Palmera dostal s Magnussenem do křížku Fernando Alonso. Ve vzájemném souboji prý šel Magnussen až za hranici korektního souboje, na což Španěl reagoval bez servítků: "Je to idiot, Hülkenberg měl pravdu. Devatenáct z dvaceti bude proti němu," okomentoval duel kolo na kolo Alonso.

img-responsive

Fernando Alonso je dalším z těch, co Magnussena nelichotivě ohodnotil | foto: McLaren

Magnussen však má zastání v osobě týmového manažera Günthera Steinera, který (jak mu ostatně velí jeho funkce) neustále Magnussena brání, ačkoliv odborníci, sami piloti i podstatná část veřejného mínění s jeho obhajobou nesouhlasí. Stalo se tak i v případě prozatím posledních dohadů o Magnussenově pověsti. Steiner mimo jiné doufá, že se Kevin zbaví pověsti zlého muže.

"Alonso je opravdu kvalifikovaný a charismatický pilot. Když s ním někdo bojuje, tak na to pochopitelně reaguje. Myslím, že v tom souboji se oba ocitli na samotné hranici, což je přesně ta věc, kterou lidé chtějí vidět. Každý pilot musí projít složitým obdobím a získat respekt. Kdybyste soupeři uhnuli, tak si budou všichni myslet, že vás klidně minou. Proto musíte své bitvy vybojovat. Pochopitelně se může stát, že to někdy přeženete a budete za blbce. Ale i když budete mít špatnou pověst, časem se to může obrátit," okomentoval Steiner situaci pro periodikum Ekstra Bladet.

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu