I přes návrat Alfy Romeo své vyhrůžky myslíme stále vážně, zdůrazňuje prezident Ferrari

Ferrari vyvíjí tlak na Liberty

Ferrari vyvíjí tlak na Liberty | foto: Scuderia Ferrari

Sergio Marchionne pohrozil, že Ferrari myslí svou hrozbu opustit Formuli 1 vážně i přes nové partnerství Alfy Romeo se Sauberem.

Šéf koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Marchionne dostal jméno Alfa Romeo zpět F1, ale to podle něj rozhodně neznamená, že by své vyhrůžky novým majitelům z ní odejít nemyslel vážně.

"Rozhovor začal a bude se nadále vyvíjet. Máme čas do roku 2020 na to, abychom našli řešení, ze kterého by mělo Ferrari užitek. Hrozba Ferrari opustit Formuli 1 je vážná," zdůraznil během sobotní prezentace v sídle Alfy Romeo.

"Dohoda se Sauberem vyprší v roce 2020 - 2021, přesně tehdy, kdy může Ferrari odejít. Musíme najít řešení, jež je dobré pro sport, ale také mít jasno ve věcech, v nichž nemůžeme ustoupit," pokračuje prezident Ferrari.

img-responsive

To, že se Alfa Romeo vrací do F1, podle Marchionneho nikterak nezlehčuje hrozbu Ferrari | foto: Sauber Motorsport AG

Nelíbí se mu zejména změny v oblasti pohonných jednotek, vysoká míra standardizace jejich komponent či změna v rozdělování příjmů. Motory podle něj musí zůstat jedním z hlavních prostředků, které vedou k rozdílné výkonnosti. Pokud tomu tak nebude, z F1 se stáhnout - nemíní totiž "hrát globální NASCAR," jak již dříve uvedl.

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu