"Klidně i do 40!" Grosjean cítí, že má před sebou v F1 ještě dlouhou kariéru

Jezdec Haasu Romain Grosjean

Jezdec Haasu Romain Grosjean | foto: Haas F1 Team

Romainovi Grosjeanovi se v F1 líbí a nemá v plánu se z ní v nejbližších letech stáhnout. Cítí, že by v ní mohl závodit klidně i do svých 40 let.

31letý pilot odjel v F1 po několika závodech s Renaultem plných 6 sezón, nyní ho čeká třetí ročník s Haasem. Jestli v americkém týmu zůstane i nadále, nebo bude bývalý jezdec Lotusu hledat sedačku jinde, k tomu se zatím nevyjádřil.

"Před sebou mám do konce stále dlouhou cestu. Opravdu jsem v F1 začal, když mi bylo 27, takže cítím, že bych mohl ještě dlouho pokračovat, možná do 40, nebo něco těsně před tím," popisuje pro Autosport své pocity francouzský pilot, jenž se netají tím, že by se rád vrátil k továrnímu Renaultu.

"Bylo by to hezké, obzvlášť když je Renault na vzestupu s neustále lepšími a lepšími auty. Strávil jsem u nich mnoho let, takže s nimi mám dobrý vztah," pokračuje.

img-responsive

Romain Grosjean ve Velké ceně Mexika | foto: Haas F1 Team

S Haasem má však stále nenaplněné ambice: "Nevím, co přinese budoucnost. Tady to mám rád. Chtěl bych také vyhrávat závody. Je to OK. Ale znovu: být tady, rozvíjet tým a dostat ho k úspěchům jako dosahuje Force India, to by bylo úžasné."

Jeho týmový kolega Magnussen, jenž debutoval v F1 s McLarenem, se také poohlížel po místě u většího týmu, nakonec se však i nadále soustředí na Haas: "Samozřejmě, že kdybych měl jednoho dne šanci závodit za špičkový tým, tak bych po tom skočil, to rozhodně. Všichni o tom sníme, ale než k tomu dojde, tak budu spokojený tady."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu