Jak to bude s Wehrleinem? Mercedes řekl svůj verdikt

Pascal Wehrlein v Malajsii

Pascal Wehrlein v Malajsii | foto: Sauber Motorsport AG

Mercedes se nakonec rozhodl ponechat si Pascala Wehrleina v pozici rezervního pilota.

Před začátkem loňské sezóny patřil Pascal Wehrlein mezi kandidáty na zisk sedačky u tovární stáje Mercedesu, nakonec se ale německý mladík musel spokojit s ročním angažmá u Sauberu. U švýcarské stáje ale během roku došlo k celé řadě změn a pravděpodobně důsledkem drsné politiky ze strany Ferrari pro letošek Wehrleina nahradí Charles Leclerc, vítěz loňského šampionátu Formule 2.

Pascal patří již několik let do rodiny Mercedesu a Němcův osud měl v rukách jeho manažer Toto Wolff. Prostoru pro vyjednávání moc nebylo a Pascal se akorát zařadil do fronty u Williamsu, kde nakonec ani nepatřil mezi horké kandidáty na zisk sedačky.

img-responsive

Pascal Wehrlein v kvalifikaci v Abú Zabí | foto: Sauber Motorsport AG

I tak se ale Daimler Pascala nevzdává a nechává si ho v pozici rezervního pilota. "Pascala podporujeme již od roku 2013 a po svém vítězství v DTM v roce 2015 si své místo ve Formuli 1 zasloužil. Pak si prošel dvěma těžkými sezónami u Manoru a Sauberu," řekl Toto Wolff pro Sport Bild .

V roce 2018 si ho necháme v naší rodině a nabídneme mu pozici rezervního pilota u Mercedesu, aby měl případně otevřené dveře zpět do F1 v roce 2019," dodal šéf Mercedesu pro německé periodikum.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu