Nejlevnější SUV od Škodovky? Kamiq je tady, v Česku ho ale neuvidíme

Škoda Kamiq

Škoda Kamiq | foto: carscoops.com

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v současnosti nabízí dva vozy z kategorie SUV - větší Kodiaq a menší Karoq. Brzy se do této palety zařadí i nejlacinější model nazvaný Kamiq, který se však objeví pouze na čínském trhu. Tomu však bude předcházet ještě oficiální premiéra na autosalonu v Pekingu. Ještě předtím se však podařilo automobil nafotit v "plné kráse."

Už před časem se na internetu objevily první snímky bílého SUV s označením Kamiq, které mladoboleslavská automobilka nabídne pouze na čínském trhu. Tehdy jsme se však museli spokojit jen s pár fotografiemi neutrálního bílého interiéru a haldou spekulací.

Máte rádi auta? Hledáme nové lidi do redakce. Napište nám na redakce@autoroad.cz a staňte se naším redaktorem.

Tentokrát se pozorným fotografům podařilo nafotit Kamig lakovaný světle modrou barvu a navíc se jim podařilo nahlédnout i do interiéru. Kvalita fotografií je sice horší, ale konečně nám dávají nahlédnout na další taje připravovaného modelu.

První exemplář, který jsme mohli vidět, nevypadal zrovna dobře. V modré barvě to však Kamiqu docela sluší. Na exteriéru bychom nalezli řadu prvků, které vůz jasně řadí do rodiny mladoboleslavských SUV. Stejně tak interiér jako by z oka vypadl zbylým dvěma modelům. Ať už se budeme bavit o volantu, multimediálním systému či ovládání klimatizace, vše je stejné.

Na rozdíl od dvojice západně orientovaných SUVček však Kamiq nabízí daleko více odkládacích prostor. Z fotografie pořízené přes okénko spolujezdce můžeme vidět prohlubeň na palubní desce a otevřený prostor před řadící pákou.

A když už se bavíme o řazení - model byl evidentně vybaven automatickou převodovkou, nicméně v nabídce má zůstat i převodovka manuální. Obě pak budou s největší pravděpodobností spojeny s atmosferickým 1.5 litrovým motorem o výkonu cca 81 kW (110 k).

Oficiální odhalení modelu Kamiq by mělo proběhnout 25. dubna na autosalonu v Pekingu. Zahájení prodeje se očekává o několik měsíců později, přičemž ceny by se měly pohybovat v rozmezí 90 000 - 100 000 juanů (cca 292 300 Kč až  324 780 Kč).Výroba Kamiqu by měla probíhat ve společném závodě automobilky Volkswagen v Šanghaji. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu