"Beze strachu vpřed." McLaren odhaluje nový vůz MCL34, s nímž se chce vrátit dopředu

Nový McLaren

Nový McLaren | foto: McLaren

McLaren ve Wokingu představil nový monopost MCL34, se kterým se chce odlepit ode dna a s novými mladými jezdci se po odchodu Fernanda Alonsa vrátit na přední pozice startovního roštu. Akci se na Valentýna (překrouceného na McLarentýna) nesl slogan "Beze strachu vpřed" (Fearlessly Forward).

McLaren poprvé po 12 letech kompletně obměnil své jezdecké složení. Sainz začne svou pátou sezónu v F1, zatímco 19letý Norris je nováčkem. Koncept vozu MCL34 poháněný motorem Renault E-Tech 19 se soustředí na efektivní vývoj v průběhu sezóny.

Zbarvení obsahuje ikonickou papajovou oranžovou, která má připomínat vstup zakladatele Bruce McLarena do první velké ceny v roce 1966. Letos obsahuje dodatečnou modrou, která má zdůraznit bohatou závodní minulost.

Srovnání loňského McLarenu s novým MCL34

Srovnání loňského McLarenu s novým MCL34 | zdroj: McLaren

Tým během zimy posílil o několik sponzorů, jejich portfolio čítá již 30 značek. McLaren MCL34 se poprvé objeví na dráze příští pondělí v Barceloně, za jeho volantem se tam během čtyř dní budou střídat Sainz s Norrisem.

"Opravdu se těším na testy a už se nemůžu dočkat, až budu v barvách McLarenu závodit. Vím, že všichni v továrně přes zimu velmi tvrdě pracovali, abychom se připravili na tento rok, a tým podle mě odvedl se zbarvením MCL34 fantastickou práci," říká Sainz.

Hlavní partneři McLarenu

Hlavní partneři McLarenu | zdroj: McLaren

"MCL34 je výsledkem ohromného množství tvrdé práce a odhodlání celého našeho týmu. Jsme motivováni a spojeni v naší ambicí navrátit McLaren ke konkurenceschopnosti, a MCL34 je pouze začátek tohoto procesu," slibuje výkonný ředitel Zak Brown.

"Máme novou jezdeckou sestavu, která představuje novou generaci talentů Formule 1 a je součástí týmu a našich kolektivních snah posunout McLaren vpřed. Rodina McLarenu není jen o našich lidech a jezdcích, ale také o skvělých partnerech a báječných fanoušcích.

Záď nového McLarenu

Záď nového McLarenu | zdroj: McLaren

Máme silnou komunitu partnerů, kteří přispívají k růstu, a neuvěřitelnou základu fanoušků, kteří zůstali loajální a podporovali nás v dobách dobrých i zlých. Rád bych jim před sezónou 2019 poděkoval. A jako vždy, jdeme beze strachu vpřed!" dodává Brown.


Technické specifikace McLarenu MCL34:
zde.

Video z představení nového McLarenu


Fotogalerie:

Srovnání loňského McLarenu s letošním MCL34

Srovnání loňského McLarenu s letošním MCL34 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images



Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu