Co bude s Alonsem? U McLarenu by mohl zaskočit jako rezervní pilot

Fernando Alonso

Fernando Alonso | foto: McLaren

Výkonný ředitel Zak Brown po představení nového vozu ve čtvrtek ve Wokingu uvedl, že by se Fernando Alonso mohl stát jedním z rezervních jezdců McLarenu.

Oficiálně má smlouvu rezervního jezdce letos plnit Sergio Sette Camara, Brazilec ale nemá dostatek bodů pro udělení superlicence, a v závodech by v případě potřeby nemohl startovat. Podobně je na tom druhý mladík McLarenu Nyck de Vries, jehož roli zatím McLaren neupřesnil.

Podle Zaka Browna mají více možností, pokud by potřebovali záskok - včetně dvojnásobného šampiona Fernanda Alonsa, jenž loni ukončil svou kariéru v F1, aby letos závodil v Indianapolis 500 a ve vytrvalostních závodech série Le Mans.

img-responsive

Fernando Alonso minulý měsíc vyhrál se svými kolegy slavný vytrvalostní závod v Daytoně | foto: Fernando Alonso

"Fernando je stále součástí týmu s naším projektem Indy 500. Gil [de Ferran] má na starosti naše plány s jezdci, takže máme pár představ o tom, jak bychom to mohli udělat, pokud bychom potřebovali rezervního jezdce. Moc jich nemáme, ale existuje škála jezdců, kteří by tuto roli mohli naplnit krátce poté, co bychom je o to požádali," uvádí Brown.

Loni se hovořilo o tom, že se Alonso zúčastní také předsezónních testů s novým vozem, podle šéfa McLarenu ale v Barceloně budou jezdit pouze závodní piloti Lando Norris a Carlos Sainz: "Momentálně testování bereme po jednom dni. Soustředíme se na naše závodní piloty."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu