Testuje se již Lexus IS pro DTM? + FOTO

Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: lexus.jp

Kolem ledna letošního roku se vyrojily spekulace, které říkaly, že Lexus testuje model IS pro DTM. Pak se ukázalo, že tento model bude nasazen do Japonských závodů GT.

Okolo těchto fotografií bylo hodně dohadů, ale nakonec se ukázalo, že vůz bude minimálně první rok závodit v Japonských závodech GT. To, že by se mohlo jednat o budoucí vůz DTM umocňovalo i to, že Toyota (Lexus patří do jejího koncernu) koupila Opel Vectra DTM, který jezdil v německém mistrovství naposledy v roce 2005.

Objevili se ovšem i prohlášení, že pokud chce Lexus opravdu do DTM, tak musí počkat na změnu pravidel, protože za současné situace by měl na Audi a Mercedes moc velkou ztrátu. O změně pravidel se neustále jedná, ale nějaké konkrétní informace zatím na povrch nevypluly.


V zimě mělo již dojít k prvním testům


My jsme se podívali na stránky Japonských GTček a opravdu jsme zde nalezli Lexus IS přímo na závodní dráze, fotky jsou bohužel poměrně malé, ale i tak je v některých oblastech vozu podobnost s DTM více než zřejmá. Sledujte například odvod vzduchu od zadních kol. Na to jestli se opravdu jedná o budoucí vůz kategorie DTM si musíme počkat.

1. fotku naleznete zde
2. fotku naleznete zde
3. fotku naleznete zde

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu