Proton mění plány, přední je teď titul v SWRC

Andersson, Per Gunar - Andersson, Jonas

Andersson, Per Gunar - Andersson, Jonas | foto: www.ircseries.com

Pro poslední závody jak ve WRC tak i v APRC hodlá Proton trochu změnit jezdecké složení. Hlavní pozornost bude věnována Per Gunarovi Anderssonovi a jeho boji o titul v MS.

Bodování v SWRC vede dřívější juniorský mistr světa, P-G Andersson. Proton Motorsport se tak rozhodl svému jezdci poskytnout tovární auto na všechny závody až do konce sezony. Ve Velké Británii mu bude dělat týmovou dvojku 20letý Waleshan, Tom Cave. Ten se naposledy s vozem Proton Satria Neo S2000 postaral o úspěch týmu na Rally of Thailand.

Podle původních plánů měl v Británii jet s druhým autem Fin Juho Salo. Ten dostane možnost se prezentovat v Asijsko-pacifickém šampionátu (APRC), když by se měl po boku stálice Protonu, Alistera McRae, představit na rozhodujících soutěžích v Japonsku a v Číně. 

P-G Andersson na letošní Rally Monte Carlo

Alister měl letos v APRC trochu smůlu, a tak momentálně vede se 45 bodovým náskokem Chris Atkinson, který nastupuje s Fabií S2000 týmu MRF Tyres-Škoda. Jak bylo ale včera oznámeno, tak bývalý tovární jezdec Subaru odchází zpět do WRC k týmu Mini WRC Portugal. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu