Návrh na příchod turbomotorů od roku 2017 smeten ze stolu

iM2, 23. listopadu 2015, 10:18 Google+

Kvůli nákladům spojeným s vývojem nového pohonného ústrojí ve výši až 25 milionů EUR chce DTM příchod dvoulitrových turbomotorů odsunout do budoucna. Nepřijde ale o zamýšlenou spolupráci se Super-GT?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW, zdá se, není změnám nakloněno

BMW, zdá se, není změnám nakloněno | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

V DTM došlo k posunu zavedení dvoulitrových turbomotorů, které měly vozy německé série DTM pohánět už od roku 2017. Dle informací německého serveru 'Motorsport-Total.com' mělo toto rozhodnutí padnou zkraje týdne na jednom z jednání, důvodem jsou odhadované náklady v minimální výši 25 milionů EUR, které by byly spojeny s vývojem těchto agregátů. Vše by tak mělo zůstat při starém a používat by se nadále měly atmosferické V8. Nicméně budoucnost zůstává otevřená. 

Změny by teoreticky mohly přijít od roku 2019, to by totiž rozložilo vysoké náklady do více roků. Nakonec nové motory jsou v podstatě ve vývoji už od roku 2014 a už spolkly nemalé částky na vývoj. V odborných kruzích se v otázce motorů také říká, že za tímto odložením příchodu nových motorů stojí jeden výrobce, který měl s jejich vývojem potíže, když se nebyl schopen dostat na požadovaný výkon, a tak šlápl na brzdu.

img-responsive

Spolupráce DTM - Super GT, se, zdá se, nekoná | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Připomeňme, že cílem zavedení nových motorů je hlavně větší show pro diváky a zatraktivnění závodů, ve kterých by se jezdci měli prezentovat ve vozech s výkonem až 650 koní. Pak je tu ještě také letité téma kooperace DTM s japonskými Super-GT. 

V Japonsku už vozy v této sérii jezdí s dvoulitrovými motory s turbem. Honda, Nissan, Lexus a šéf série, Masaaki Bandoh, už prezentovali plány na společný závod DTM a Super-GT v roce 2017 ve Fuji. Ten by samozřejmě dával smysl pouze při použití stejné techniky. Čemuž se teď DTM, zdá se, spíše vzdaluje. Výrobci na Dálném východu už navíc přijetím některých částí pravidel z DTM utratily nemalé finanční částky. 

Vytisknout

Diskuze: Návrh na příchod turbomotorů od roku 2017 smeten ze stolu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wolfganga Ullricha uvidíme v barvách Audi Sport minimálně následující dvě sezony

Ullrich zůstává až do roku 2017 v čele Audi Sport

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud