Wehrlein odchází z DTM a míří do F1 do týmu Manor

iM2, 10. února 2016, 17:48 Google+

Dnes bylo definitivně oznámeno, že mladík Mercedesu, Pascal Wehrlein, přechází pro sezonu 2016 z továrního týmu Mercedesu v DTM do Formule 1 do týmu Manor. Tomu Mercedes počínaje letošní sezonou začíná dodávat pohonné jednotky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pascal Wehrlein odchází z DTM

Pascal Wehrlein odchází z DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Dnes došlo k oficiálnímu potvrzení toho, o čemž se spekulovalo už od konce loňské sezony - Pascal Wehrlein zamíří pro sezonu 2016 do Formule 1. Dle informací německého 'Motorsport-Total.com' byla smlouva podepsána dnes ráno a oficiálně zveřejněna byla v poledne. 21 letý mladík, který je úřadujícím mistrem DTM za rok 2015, tak dostává šanci v F1. Kdo bude jeho kolegou v britské stáji, která byla ještě před 11 měsíci v insolvenci, zatím není jasné. 

V rozhovoru s německým 'Auto Bild motorsport' Wehrlein zdůraznil roli sportovního šéfa Mercedesu, Tota Wolffa a to, že smlouva s týmem F1 představuje splnění jeho dětského snu. "Všechny ty rozhovory za mě vedl Toto Wolff. Hodně mi pomohl, za což jsem mu velmi, velmi vděčný. Už od šesti let, kdy jsem poprvé navštívil Grand Prix, jsem chtěl být pilotem Formule 1," říká Pascal Wehrlein.

Manor je v F1 nejslabším týmem, některé části svého monopostu nakupuje od stáje Williams, pro letošní sezonu ale přechází z pohonných jednotek Ferrari na V6 hybridní agregáty Mercedes, což mohlo v jednání významně pomoci. Všichni si od změny dodavatele motorů slibují zlepšení výkonů týmu. V týmu přes zimu došlo také k personálním změnám, odešli dva dlouholetí čelní představitelé týmu, Graeme Lowdon a John Booth. Stáj má nový management a také sportovního ředitele, Davea Ryana. V technickém týmu stáje jsou ale také bývalí uznávaní zaměstnanci Ferrari, Nikolas Tombazis a Pat Fry.

img-responsive

Wehrlein tak napodobí Paula di Restu, který z DTM zamířil také na několik let do F1, aby se pak do DTM vrátil | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Týmovým kolegou Wehrleina by dle všech spekulací mohl být buď platící jezdec Rio Haryanto (Indonesie), který jezdil v GP2, nebo jeden z dosavadních pilotů týmu, Will Stevens (Velká Británie) a Alexander Rossi (USA). U týmu jezdil také bývalý jezdec DTM, Roberto Merhi (Španělsko). Ten ale nemá zřejmě dostatečnou finanční podporu a navíc jej podporoval již zmiňovaný Booth, který u týmu už není. 

Wehrlein, jehož matka pochází z Mauritiusu, do DTM vstoupil před třemi roky jako nejmladší jezdec v historii. Němec byl také testovačem Mercedesu v F1 a s monoposty F1 má zkušenosti ať už z týmu Mercedes nebo Force India. Superlicenci, která je na závody v F1 potřebná, vlastní už od roku 2014. Pascal začínal v roce 2003 s motokárami, v roce 2011 se stal mistrem Formule Masters, v roce 2012 se stal vice-mistrem Formule 3 Euroserie a v roce 2015 pak mistrem DTM.

Vytisknout

Diskuze: Wehrlein odchází z DTM a míří do F1 do týmu Manor

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

BMW ponechalo jezdecké složení beze změny pouze u jednoho ze čtyř týmů

BMW oznamuje rozdělení jezdců do týmů na rok 2016

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud