Mercedes zveřejňuje jezdeckou sestavu pro DTM

iM2, 11. února 2016, 12:01 Aktualizováno 11.2.2016, 13:24 Google+

Úřadující šampion GP3, Esteban Ocon, a nová posila továrního týmu Renault v F1 se přidává k týmu Mercedesu pro letošní sezonu. Zbývajících 7 jezdců zůstává stejných jako vloni. 19 letý mladík tak vlastně nahrazuje v sestavě týmu úřadujícího šampiona DTM, Pascala Wehrleina, který odchází do F1 do týmu Manor.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes letos nasadí do DTM jednoho nováčka

Mercedes letos nasadí do DTM jednoho nováčka | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Podpis smlouvy s Oconem je tak vlastně jedinou změnou v sestavě Mercedesu pro tuto sezonu. Zbývajících 7 jezdců (Gary Paffett, Paul Di Resta, Robert Wickens, Christian Vietoris, Daniel Juncadella, Lucas Auer a Maximilian Götz) zůstává u Mercedesu i letos.

"Být součásti tak profesionálního týmu v natolik prestižní sérii je neuvěřitelný pocit. Jsem moc rád za to, že mohu jezdit pro Mercedes-Benz. Nedokáži si představit lepší tým, se kterým by se dalo v DTM jezdit. Všem jsem moc za tuto fantastickou příležitost vděčný. Mercedes je nejúspěšnější značkou v historii DTM. Toho dosáhl jenom díky velké vášni a tvrdé práci.

Tyto vlastnosti máme společné. Vloni jsem odjel během posledního závodního víkendu na Hockenheimringu v pátek trénink a od té doby jsem na závodění v DTM hodně nažhavený. Je jasné, že se budu muset zkraje hodně učit, ale mým cílem - a také cílem týmu - je bojovat co možná nejrychleji o vítězství," říká Esteban Ocon, který letos navíc bude plnit roli testovacího a záložního jezdce u Renaultu v F1.

img-responsive

Ocon (druhý zleva) při představení Renaultu F1 | foto: Renault Sport F1

"Věříme ve stabilitu týmu po úspěšné sezoně 2015. Esteban Ocon se hodně naučil, když byl našim testovacím a záložním jezdcem. Na nováčkovskou sezonu v DTM je připraven. Svůj talent prokázal vítězstvím v GP3. V DTM se toho má hodně co učit, ale s ohledem na svých 7 týmových kolegů se může spolehnout na celkem 31 sezon zkušeností.

Když začínáme sezonu jako obhájci titulu, tak je těžké dávat si jiný cíl než jeho obhajobu. Jenže každý ví, jak tvrdý souboj v DTM panuje. Proto to nebude lehký úkol. Poděkování patří našemu odcházejícímu šampionovi DTM, Pascalu Wehrleinovi, za společné tři sezony. Svůj titul obhajovat nebude, protože jej čeká nová výzva v F1. I tak ale zůstává součástí rodiny Mercedes-Benz a držíme mu palce v další úspěšné kariéře," dodal Ulrich Fritz, šéf týmu Mercedes v DTM.

Týmová sestava Mercedesu a startovní čísla:
#2 Gary Paffett
#3 Paul Di Resta
#6 Robert Wickens
#8 Christian Vietoris
#12 Daniel Juncadella
#22 Lucas Auer
#34 Esteban Ocon
#84 Maximilian Götz

Vytisknout

Diskuze: Mercedes zveřejňuje jezdeckou sestavu pro DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Paffett bude s nějvětší pravděpodobností usilovat o svůj druhý titul v DTM i v sezoně 2016

Paffett bude letos pracovat pro Williams v F1, v DTM jej ale uvidíme

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud