MERC Al-Attiyah vítězem od 'zeleného stolu'

iM2, 6. prosince 2014, 20:04 Google+

V Dubaji se rozhodlo o šampionovi blízkovýchodního šampionátu. V nesmírně vyrovnaném finiši si to rozdali dva jezdci z MS, Khalid Al-Quassimi, jenž stojí za týmem Citroën, a Nasser Al-Attiyah, který vloni stál za M-Sportem. Jezdec s DS3 RRC porazil v nejtěsnějším finiši soutěže MERC v historii jezdce Fordu Fiesta RRC o 0,3s!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al Qassimi, Khalid - Patterson, Chris

Al Qassimi, Khalid - Patterson, Chris | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

AKTUALIZACE:

Khalid Al-Quassimi se z mistrovského titulu radoval jenom necelý týden. Jezdec Citroënu si v jednom místě zkrátil až moc trať, namítal Nasser Al-Attiyah. FIA mu dala za pravdu a z vítězství v Dubaji a titulu se nakonec raduje právě Katařan. Jde pro něj již o desátý titul.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: 

Přitom soutěž v Dubaji pro Khalida Al-Quassimiho nezačala vůbec dobře. Hned zkraje ulil start, za což dostal penalizaci 10 vteřin, a na předposlední zkoušce první etapy měl defekt, což ho stálo další čas. Jeho hlavnímu konkurentovi, Nasseru Al-Attiyahovi, se však nepovedlo vybudovat na čele náskok, protože čistil trať.

Pro druhou etapu si však šejk nechal přenastavit podvozek svého DS 3 RRC a tím začala jeho velká stíhací jízda, kterou udivil i Al-Attiyaha: "Nejeli jsme pomalu, tempo Khalida mě opravdu překvapilo."

Na předposlední zkoušce soutěže Al-Quassimi přeskočil Al-Attiyahův Ford Fiesta RRC. Jenže na poslední zkoušce dostal defekt. Khalid se tím však nenechal vyvést z míry a dojel si pro velmi těsné vítězství, které mu zároveň zajistilo titul v MERC.

"Každou soutěž jsme se zlepšovali a DS 3 RRC jsme vylepšovali pro konkrétní podmínky. Také tento víkend se nám to povedlo. Je to skvělé pro Citroën, který vyhrál tento mezinárodní titul poprvé v historii. Je to také skvělé pro Spojené Arabské Emiráty," zářil štěstím v cíli jezdec.


Nový mistr MERC, Khalid Al-Quassimi

"Velká gratulace šejku Khalidu Al-Quassimimu. Je to jeho první vítězství s DS 3 RRC. Když jsme se jako Citroën Racing rozhodli vstoupit do MERC, tak nám bylo jasné, že to nebude jednoduché. Zdejší jezdci a týmy mají zkušenosti s místními podmínkami. Z DS 3 RRC jsme vytěžili maximum, příští rok se titul rozhodně pokusíme obhájit!" raduje se také Yves Matton, šéf Citroën Racing.

Vytisknout

Diskuze: MERC Al-Attiyah vítězem od 'zeleného stolu'

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally mikuláš

Mikuláš Zaremba rally nabídne kvalitní startovní pole

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud