CRT Škoda-Kopecký před Monte Carlem

ar1, 14. ledna 2006, 09:55 Google+

Před úvodní soutěží seriálu Mistrovství světa v rally 2006 se odborné veřejnosti představil v Bělé pod Bezdězem nově vytvořený „Czech rally team Škoda-Kopecký“.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tým by měl navázat na předchozí spolupráci Motorsportu Kopecký s továrním týmem Škoda Motorsport a absolvovat deset vybraných soutěží Mistrovství světa v rally 2006 na evropském kontinentu s vozem Škoda Fabia WRC.

Czech rally team Škoda-Kopecký může realizovat náročný program startů ve světových soutěžích pouze za vydatné podpory automobilky Škoda Auto a.s. a ostatních partnerů, které se bude tým snažit kvalitně reprezentovat v nadcházející sezóně.

Zatím jedinou posádkou týmu bude dvojice Jan Kopecký-Filip Schovánek. Tato posádka s vozem Škoda Octavia WRC absolvovala v barvách Škoda Matador teamu Mezinárodní Mistrovství ČR v roce 2003. V následující sezóně se Jan Kopecký s Filipem Schovánkem stali s vozem Škoda Fabia WRC domácími šampióny. V sezóně 2005 dal tým přednost před možností obhajoby českého titulu snaze o postupné získávání zkušeností na zahraničních soutěžích. Jako třetí posádka továrního týmu Škoda Motorsport absolvoval Honza s Filipem rally v Německu, ve Francii a ve Španělsku, kde získali první a velmi cenný bod v hodnocení jezdců světového mistrovství.

Prioritou celého nově vzniklého týmu je snaha o vytvoření podmínek pro mladou českou posádku, aby mohla pokračovat ve svém slibném vývoji. Každý start v náročné světové soutěži je zdrojem cenných poznatků, které jsou pro růst posádky naprosto nezbytné. V letošním roce bude Honza s Filipem absolvovat s vozem specifikace WRC i soutěže s nezpevněným povrchem, se kterými mají zatím minimální zkušenosti. Přesto jejich získávání nebude jediným cílem, ale snahou bude postupné zrychlování a dosahování konkurenceschopných časů.

„Samozřejmě chci nejprve poděkovat všem partnerům, díky kterým můžeme realizovat takto náročný program především díky společnostem Škoda Auto a Matador, které mají na vzniku nového týmu největší podíl. Jsme rádi, že máme možnost s vlastním týmem absolvovat deset světových soutěží. Před startem v Rally Monte Carlo však bylo na přípravu velmi málo času a přípravné období bylo náročné pro všechny členy týmu. Jsem potěšen, že v oblasti propagace týmu nám bude výrazně nápomocen uznávaný odborník Pavel Turek, kterého veřejnost zná z působení u týmu Formule 1.

Sezónu zahájíme s jednou posádkou, ale technické a logistické možnosti máme připravené i pro start druhé posádky,“ řekl Josef Kopecký, vedoucí Czech rally teamu Škoda-Kopecký.

„Pochopitelně jsem nadšen, že v letošní sezóně budu moci absolvovat soutěže zařazené do seriálu Mistrovství světa v rally s vozem Škoda Fabia WRC. Tímto se mi splnil můj velký sen a na všech soutěžích se budu snažit získat mnoho poznatků pro své případné další starty. Na soutěžích, kde jsme již s Filipem startovali, se budeme snažit o dosažení konkurenceschopných časů. Rádi bychom dosáhli umístění, které by nám zajistilo body do hodnocení jezdců, ale letos bude konkurence skutečně velmi silná.

Na Rally Monte Carlo se velmi těšíme, protože je to legendární a velmi náročná soutěž, která je typická svými proměnlivými podmínkami. V přípravě na soutěž jsme však odvedli mnoho práce a myslím si, že jsme skutečně dobře připraveni,“ doplnil Jan Kopecký.

Czech rally team Škoda-Kopecký
Foto: Petr LUSK / eWRC

Vytisknout

Diskuze: CRT Škoda-Kopecký před Monte Carlem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mitsubishi přeruší účast ve FIA WRC - anotační foto

Mitsubishi přeruší účast ve FIA WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud