Solberg solidně zakončil éru Imprezy WRC2006

Adam Eliáš, 19. února 2007, 21:27 Google+

Ačkoli prohrál souboj o třetí příčku se svým bratrem Henningem, Petter byl se svým výsledkem na rally Norway spokojen. Norsko bylo zároveň posledním závodem pro Subaru Impreza WRC2006.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Subaru představí novou specifikaci Imprezy pod označením 2007 na nadcházejícím podniku v Mexiku a společně s Petterem Solbergem a jeho týmovým kolegou Chrisem Atkinsonem chtějí ukončit poněkud problémové období se starým vozem.

Zvláště pro Solberga byl dobrý výsledek z domácí soutěže důležitý. Do závěrečné etapy startoval na třetím místě poté co těžil z Loebových problémů v průběhu druhého dne. Ačkoli Solberg měl 10 vteřin náskok před bratrem, v první nedělní RZ zvolil špatné pneumatiky a Henning šel na „bednu“.

I přes to, že se mu rozplynula vidina pódia, Petter byl šťastný ze svého výsledku a řekl, že body, které se starým vozem získal, budou pro vývoj sezony rozhodující.

„Byla škoda, že mě Henning předjel, ale i za těchto okolností jsem s výsledkem spokojen,“ uvedl. „Nemohli jsme jet rychleji. Byli jsme realističtí ohledně výsledku, kterého můžeme na této rally dosáhnout a tomu jsme přizpůsobili naši strategii. Nejdůležitější pro nás bylo dokončit soutěž na bodech a neudělat žádné chyby. Byl to poslední závod s WRC2006 a body, které jsme zde získaly, jsou velmi důležité pro celou sezonu. Byl neuvěřitelný zážitek projíždět rychlostní zkoušky před tolika diváky a vidět podél cest mnoho norských vlajek.“

Šéf týmu Richard Taylor byl také šťastný ze získaných bodů a řekl, že se velice těší do Mexika na to jak vyjedou s novým vozem. Subaru doufá, že jim nová Impreza pomůže v návratu mezi absolutní špičku.

„Samozřejmě, že by jsme rádi viděli Pettera na podiu, ale náš cíl je získat slušný počet bodů,“ uvedl Taylor. „Bohužel volbou pneumatik s dlouhými hřeby jsme v neděli neumožnili Petterovi obstojně soupeřit s Henningem.“

„Celkově jsme s výkonem Imprezy 2006 na její poslední soutěži spokojeni a těšíme se na debut specifikace 2007 v Mexiku,“ dodal Taylor.

Foto: Subaru

Vytisknout

Diskuze: Solberg solidně zakončil éru Imprezy WRC2006

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb - záruka spolehlivosti - anotační foto

Loeb - záruka spolehlivosti

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud