Bomba v Krumlově: béčkové Lancie a Porsche

RallyZone.cz, 13. dubna 2007, 11:54 Google+

Oslavy malého jubilea – pětatřicátého ročníku rallye – myslí pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motosport velmi vážně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lancia 037 Rally

Lancia 037 Rally | foto: Šalát, Luboš

Sdílejte článek

Jedním z důkazů je i skutečně potvrzený start několika automobilů ze zlatých dob monster skupiny B, která na mistrovství světa skončila po několika tragických nehodách v roce 1986. Zástupce ředitele soutěže a velký obdivovatel historických soutěžních aut Luboš Šalát vedl dlouhá a složitá jednání s italským klubem aktivních jezdců s historickými vozidly a po téměř roce ho dovedl ke zdárnému konci.

Jak k domluvě s Italy došlo?
Navázali jsme kontakt s předsedou Rally Clubu Sandro Munari - příznačný název, že -panem Lucio Polim a ten mám v uplynulých hodinách potvrdil, že jezdci a vozy klubu skutečně přijedou!

Kolik vozů uvidíme?
Vypadá to tak, že přijede nejméně osm posádek. Vesměs s italskými vozy, které v historii soutěžního sportu skutečně něco znamenají. Máme přislíbenu účast několika vozů Lancia Stratos HF upravených pro tehdejší skupinu 4, které proslavil hlavně Sandro Munari, ale i další slavní piloti. O jednu generaci mladší je pak typ Lancia 037 Rally, rovněž vůz mistrů světa, ale už ve skupině B. Bude to právě ten vůz, který je na fotce.

V jakém jsou vozy technickém stavu?
Určitě v dobrém, v Itálii s nimi pravidelně jezdí vlastní šampionát.  Pokud bude jeden z dalších konkrétních vozů v dobré kondici, poprvé se u nás objeví také mýty opředená Lancia Delta S4. Chybět by neměla ani její mladší jmenovkyně Lancia Delta Integrale.

Italové se tedy soustřeďují jen na domácí značku?
Převážně, ale ne zcela. Klub totiž přiveze totiž i svého času velké konkurenty lancií, porsche skupiny B.

Jak se historická auta začlení do celkového programu Rallye Český Krumlov?
Jsou to skutečné skvosty a nepojedou proto celou soutěž, to by bylo finančně příliš náročné. Určitě ale některé rychlostní zkoušky pojedou, zatím jsme ještě přesně neurčili, které. Už teď je ale jasné, že všichni zájemci si budou moci auta prohlédnout v Krumlově u startovní a cílové rampy a především budou k vidění v areálu výstaviště v Českých Budějovicích jak v servisu, tak na trati super RZ.  Nejedou k nám samozřejmě závodit, takže můžeme očekávat jen rychlejší tempo. Přesto si myslíme, že přitáhnou zájem pamětníků i mladších fanoušků rallye, kteří o unikátních autech zatím mohli jen číst nebo je vidět ve filmových a televizních záběrech starých dvacet let.

Ke slovům Luboše Šaláta dodáváme, že kromě italské squadry se budou v Krumlově vidět i další historická auta (viz tiskovou informaci č. 13 ze 6. dubna). Poháru pořadatele se zúčastní řada vozů Škoda s typy 120 S, 130 RS a 130 LR, extovární Ford Sierra Cosworth a další. Německá dvojice bratří Riechertů by měla přivézt Audi Quattro A2 známé z nedávné Vysočiny.

Konečné ladění programu nabírá teď velmi rychlý spád, o vývoji vás budeme i nadále průběžně informovat.

Vladimír Dolejš, 35. Rallye Český Krumlov
Foto Luboš Šalát

Vytisknout

Diskuze: Bomba v Krumlově: béčkové Lancie a Porsche

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Continental koupil Matador - anotační foto

Continental koupil Matador

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud