Hirvonen: V Argentině budu znevýhodněn

Martin Trdla, 30. dubna 2007, 16:54 Google+

O víkendu se jede další podnik MS a jeden z aspirantů na nejvyšší příčky, Mikko Hirvonen z týmu BP Ford připouští, že vzhledem k faktu, že tuto soutěž dokončil v minulosti pouze jednou, mu budou potřebné zkušenosti na trati chybět. Ovšem i přesto bude chtít získat pro sebe i pro tým co nejvíce bodů do hodnocení MS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Mikko dokončil Rally Argentina pouze v roce 2004, kdy dojel na čtvrté příčce. Další dva ročníky bohužel cílovou rampu nespatřil a to ho ve srovnání s jeho soupeři staví do znevýhodněné pozice. Z rozhovorů pro radio Crash.net připouští, že právě Argentina či Německá Rally mu zrovna dvakrát nesedí a bude zde důležité nehavarovat a především dojet na bodech.

"Nemám zde tolik zkušeností", vysvětluje Hirvonen. "Vždy jsem tady odstoupil, kromě roku 2004. Kvůli tomu mám méně poznatků a zkušeností ze zdejších rychlostních zkoušek než všichni ostatní. I přesto se budu snažit bojovat o vítězství a být co možná nejblíže Marcusovi a Sebovi. Ovšem musím myslet i na mé bodové postavení v šampionátu, a proto by bylo zbytečné riskovat a odstopit. Každopádně chceme získat co nejvíce bodů."

"Argentina není zdaleka tolik technická jako předchozí Portugalsko, ale najdeme tu různé druhy tratí. Široké i úské pasáže, kličkování mezi skálami, velké skoky, nebo brody. Je třeba najít recept na měnící se ráz trati.", pokračuje. "Je zde neuvěřitelná atmosféra, kdy trať je doslova lemována diváky. Poslední den v horách pak fanoušci sledují dlouhé pasáže ze skal. Je pozoruhodné jak se jim podaří do takových míst dostat."

Zdroj: Crash.net
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: V Argentině budu znevýhodněn

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Zlínské swifty cíl Elmotu nespatřily - anotační foto

Zlínské swifty cíl Elmotu nespatřily

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud