Rally Sardinia i s Kopeckým a Prokopem

Marek Šteigr, 17. května 2007, 22:20 Google+

Zítra ráno odstartuje na italském ostrově Sardinie. Na sedmém podniku Mistrovství světa v automobilových soutěžích čeká na posádky náročná šotolinová trať. Seznam přihlášených na středomořskou soutěž čítá celkem 83 přihlášených posádek a z toho jich je osmnáct přihlášeno s vozem specifikace WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Největší kandidáti na titul jsou stejní jako ve všech předešlých podnicích letošního šampionátu. Sebastian Loeb a MarcusGrömholm budou zcela jistě na prvních příčkách už od začátku soutěže. K nim se bude chtít přidat Mikko Hirvonen, který je na šotolině skoro stejně rychlí jako první dva jmenovaní, a také Peter Solberg. U Nora je ovšem otázkou, jestli jeho Impreza WRC 2007 vydrží a dojede až do cíle, protože v posledních soutěžích musel Solberg často po vydařeném začátku odstoupit kvůli poruše.

 

Dvojka týmu Citroen – Dani Sordo – má v letošní sezoně na šotolinových soutěžích vůči svému týmu dluh, protože se mu zatím na tomto povrchu příliš nedařilo, a tak i on se bude určitě snažit napravit si reputaci a zajet co nejlepší výsledek.

 

Kandidátů na umístění v první desítce za stupni vítězů je samozřejmě několik. Patří mezi ně oba jezdci týmu Kronos Citroen – Manfréd Stohl a Daniel Carlsson. V první desítce se bude během závodu chtít pohybovat i Toni Gardemeister s Lancerem WRC.

 

Český fanoušek se může těšit na Rally Sardinia hned ze dvou důvodů. Prvním je start Jana Kopeckého s Fabií WRC. Pro Kopeckého se Schovánkem to bude letošní pátá účast v soutěži mistrovství světa.

 

Druhým z důvodů proč sledovat tuto soutěž je start Martina Prokopa v kategorii Junior Rally Challange (JRC). Rally Sardinia je totiž zároveň třetí podnik tohoto šampionátu. Do tohoto šampionátu je přihlášen i Slovák Jozef Bereš. Toho naviguje Petr Starý a do soutěže se přihlásili s vozem Renault Clio S1600.

 

Celá soutěž odstartuje zítra ráno a posádky po absolvování 343 ostrých kilometrů dojedou do cíle v neděli po jedné hodině odpoledne.

Vytisknout

Diskuze: Rally Sardinia i s Kopeckým a Prokopem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Citroen: Některé věci nemohou být srovnávány. - anotační foto

Citroen: Některé věci nemohou být srovnávány.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud