Loeb opět v čele, Kopecký pátý!

Jan Hořejší, 18. srpna 2007, 12:35 Google+

ADAC RALLYE DEUTSCHLAND - PO RZ10: Dnes čekají jezdce obávané testy ve vojenské oblasti Baumholder, do nichž však nenastoupí tři posádky: Schie, Wevers a Kosciuzsko, jenž musely po technických závadách odstoupit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

První sobotní test projel nejrychleji Hirvonen, o pouhé 0,3 sekundy před Loebem. Oba si tak polepšili na průběžných pozicích, Loeb se dostal znovu do vedení a Hirvonen se protlačil na třetí místo. O necelé čtyři vteřiny za nimi dorazil Toni Gardemeister se svou Xsarou WRC. Čtvrtý nejrychlejší čas si připsal náš Honza Kopecký, upevnil si tak své průběžně šesté místo a nechal za sebou i Marcuse Grönholma. Další pozice si vyjeli v pořadí Latvala, Stohl, Wilks a až deváté místo připadlo první den perfektně jedoucímu Duvalovi, který na trati dvakrát chyboval, ztratil 15 vteřin a spadl na druhé místo. Za očekáváním skončili obě Subaru, Solberg neustále bojoval s technickými problémy a Atkinson ztratil jezdeckou chybou. Martin Prokop v první dnešní zkoušce zajel třetí čas, stále však drží první pozici s náskokem 52 sekund na druhého Aavu.

V osmé rychlostní zkoušce zajel nejlepší čas Loeb s Elenou a upevnili si tak vedení, hned za nimi se seřadili oba tovární Fordy. Grönholm byl rychlejší, ale v celkové klasifikaci je dvě desetiny za týmovým kolegou Hirvonenem, který na vedoucího Loeba ztrácí téměř 25 sekund. Zlepšení zaznamenal i čtvrtým místem Atkinson, pátý skončil Duval. Jan Kopecký tentokrát obsadil devátou příčku, stěžoval si na problémy motoru, tak doufejme, že to není vážné. Zatím pořád drží šesté místo za Gardemeisterem, tomu se daří Honzu předjíždět (teď osmá pozice). Martin Prokop stále drží vedení o 45 vteřin.

Devátá RZ ukázala vyrovnanost celého startovního pole. Vyhrál Grönholm, druhý Loeb, za ním Atkinson a čtvrtý Hirvonen, překvapením bylo páté místo Solberga. Nor i s technickými problémy porazil Belgičana Duvala, který se opět propadl výsledkovou listinou. Český pilot Jan Kopecký byl konečně rychlejší než zkušený Gardemeister a celkově je stále šestý. Martin Prokop vyhrál a upevnil si tak průběžné vedení. Naopak Manfred Stohl musel po havárii odstoupit.

Rychlostní zkouška číslo 10 se jela na legendární Panzerplatte. Dominoval zde Loeb, za ním skončil Grönholm a třetí příčku si vyjel Atkinson. Zlepšení konečně předvedl Duval (čtvrté místo). Honza Kopecký si dojel pro sedmé místo, před něj se ještě vešli Hirvonen a Solberg, ale díky tomu, že Gardemeisterovi nadělil téměř 25 sekund, posunul se na páté místo! Vede stále Loeb, před Grönholmem, na třetí místo se vrátil Duval. Náš junior Prokop předvádí v Německu prvotřídní výkon a znovu byl nejrychlejší.

ADAC RALLYE DEUTSCHLAND - Výsledky po RZ10

Vytisknout

Diskuze: Loeb opět v čele, Kopecký pátý!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Jan Kopecký po 1. etapě Německé rally šestý

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud