Ve Vyškově se sejde kompletní špička

ar1, 2. září 2007, 02:34 Google+

Už pouze necelý týden zbývá do startu čtvrtého dílu letošního Mediasport.cz mistrovství ČR v rally a pátého podniku Mistrovství ČR v rally historických automobilů, který se o druhém zářijovém víkendu uskuteční na Hané.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Böttcher Rally Vyškov (CZE)

Böttcher Rally Vyškov (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Populární Böttcher rally přivítá na tratích v okolí Vyškova kompletní špičku obou šampionátů a nabídne pestré startovní pole, čítající více než osm desítek vozů.

Obzvláště těžký úkol měli tentokrát pořadatelé při zpracování startovní listiny. O čelo se totiž hlásí dva výteční jezdci s mezinárodní prioritou FIA-B a na organizátorech leželo rozhodnutí, komu z nich udělit prestižní startovní číslo 1. Úspěšnému účastníku mistrovství světa Janu Kopeckému (Škoda Fabia Kit Car) a nebo loňskému vítězi Böttcher rally a úřadujícímu sprintovému šampiónu Josefu Semerádovi (Mitsubishi Lancer EVO IX)? Vyškovští se nakonec rozhodli ctít tradice a jak je ve Vyškově obvyklé, s nejnižším startovním číslem do soutěže odstartuje loňský vítěz. Rozhodně to však neznamená, že by pořadatelé neuměli docenit umění Jana Kopeckého. „Samozřejmě víme, že Jan Kopecký je současná česká špička a před jeho výsledky v mistrovství světa i na domácích tratích smekáme klobouk. Zároveň se ale snažíme už dlouhá léta dodržovat tradici, že absolutní vítěz předchozího ročníku startuje ve Vyškově s jedničkou. Dodrželi jsme to i letos a já si nemyslím, že by to mohlo způsobit jakýkoli problém,“ vysvětlil tajemník Böttcher rally Jan Olejníček. Dalším, kdo bude po boku Semeráda a Kopeckého ve Vyškově usilovat o absolutní vítězství, je vedoucí muž tabulky šampionátu Leoš Flídr, který nadále zůstává věrný Škodě Octavii WRC. S podobným vozem se na startu objeví i již jistý mistr sprintů Karel Trněný, třebaže původně plánoval na jižní Moravě závodit s Fabií.  

Mezi historiky se na start postaví kompletní špička šampionátu, okořeněná o vyrovnané pole historických „tisícovek“. Po letní pauze se znovu do bojů o body vrhne favorizovaná dvojice jezdců stáje Exces Super Bike Club - Lubomír Tenkl a Zdeněk Tichý (oba Opel Kadett Coupe), kteří byli nejrychlejšími účastníky kategorie historiků při loňském ročníku Böttcher rally. Chybět by neměl ani vedoucí jezdec tabulky mistrovství Emil Triner (Škoda 130 RS), kterému přijede znepříjemňovat cestu za titulem vítěz obou předcházejících podniků seriálu Jiří Hrubý (BMW 2002). 

Kompletní seznam přihlášených posádek, který čítá 88 posádek, najdou diváci na oficiálních internetových stránkách soutěže - www.rallyvyskov.cz. Již na začátku příštího týdne bude na tomto webu volně ke stažení i oficiální mapa tratě s vyznačenými diváckými místy.

Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media

Vytisknout

Diskuze: Ve Vyškově se sejde kompletní špička

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Vojtěch, Štěpán

Štěpán Vojtěch a 2. etapa novozélandské rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud