Škoda v Austrálii v tradičním složení

ar1, 29. srpna 2003, 17:24 Google+

V tradičním složení, tedy s Didierem Auriolem a Tonim Gardemeisterem, se představí příští týden na Australské...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

rallye mladoboleslavský tovární Škoda Motorsport tým. Oba piloti měli v minulých dnech zdravotní problémy, na startu desátého dílu mistrovství světa však nebudou chybět.

"Oba se již do Austrálie těší," uvedl tiskový mluvčí týmu Roman Meliška při dnešním neformálním setkání s českými novináři. Auriol poté, co ze zdravotních důvodů nedokončil předešlé klání ve Finsku, absolvoval ve Francii operaci levého ramene. "Lékaři mu slibovali, že ho to bude bolet, ale prý nic necítí. Podle svých slov je na 110 procent připraven závodit," pochvaloval si stav týmové jedničky Meliška.

Auriolův finský kolega se zranil při dobročinné hokejové exhibici, kterou pořádal jeho spolujezdec Paavo Lukander na podporu dětí, které mají problémy s drogami. Podle prvních informací měl zlomenou roku, nakonec však šlo pouze o poškozené pravé zápěstí. "Stále podstupuje rehabilitace, ale i on ve čtvrtek do Austrálie odletí. Pojede však s lehkou fixační bandáží," vysvětlil tiskový mluvčí.

V Austrálii čeká Škodu třetí nasazení Fabie WRC. V Německu ani ve Finsku žádný vůz do cíle nedojel, ale z této bilance mladoboleslavští nedělají tragédii. "Převládá u nás reálný přístup, takže žádné rozčarování nepanuje. Jedná se o syrové auto," podotkl Meliška. Důvody odstoupení navíc byly problémy, které se při testování vůbec neobjevily. "Potvrdilo se tak, že jediným skutečným testem je samotná rallye," zopakoval Meliška známou pravdu.

Australská rallye odstartuje pro Motorsport tým 'horký podzim'. Po zaoceánském klání jsou totiž v kalendáři světového šampionátu v rychlém sledu tři evropské asfaltové soutěže a celý seriál uzavře začátkem listopadu Britská rallye.

Škoda Motorsport
Vytisknout

Diskuze: Škoda v Austrálii v tradičním složení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Panizzi nahradí u Mitsubishi McRae - anotační foto

Panizzi nahradí u Mitsubishi McRae

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud