Poražený Loeb: I takový je sport

Tomáš Musil, 3. září 2007, 14:11 Google+

Jak se bojuje o titul mistra světa, předvedli na Novém Zélandě Sébastien Loeb s Marcusem Grönholmem. Nádherný a divoký souboj obou rivalů, který celou Rally provázel, skončil nejtěsnějším rozdílem v historii. Pouhopouhé 3 desetiny sekundy dělily Francouze od vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Do závěrečné etapy vstupoval jako vedoucí jezdec Sébastien Loeb, jenže se ztrátou necelých dvou vteřin za ním byl Marcus Grönholm. Šest rychlostních zkoušek o délce 93 km končilo superspeciálkou, a právě až ta rozhodla o celkovém výsledku. Hodně nevyzpytatelné bylo počasí, přes noc pršelo a meteorologové slibovali další přeháňky. Sébastien se rozhodl pro obutí měkké směsi, stejně jako Marcus.

Po čtyřech měřených testech dokázal náskok ještě nepatrně zvýšit a vedl od 2,9s.

„Start se nám příliš nevydařil, hned na prvním testu (RZ12)  nám chyběla přilnavost a nedařilo se nám nalézt to správné tempo. Marcus zajel skvěle a dostal o desetinu před nás, ale zbytek dopoledne se nám povedl mnohem lépe. Naše auto bylo dobře připravené, a díky tomu jsme mohli přitlačit na pilu, RZ13 a RZ14 se nám povedly vyhrát a dostal se opět do čela. I když náskok byl menší než tři sekundy."

V servisu musely týmy řešit otázku ohledně obutí vozů, Loeb nakonec zvolil nepatrně tvrdší směs než jeho největší rival a v závěrečné části se chtěl vyvarovat zbytečných chyb a neztratit své vedení.

„Sice jsme zvládli držet se Marcuse, ale na každém testu jsme na něj nepatrně ztratili. Kromě toho začalo pršet, to nám situaci moc neulehčilo. Tak už to prostě bývá," říka Loeb. „Ano, snažil jsem se jet co nejrychleji, ale pořád jsem měl na paměti, že získat osm bodů do boje o titul je lepší než soutěž nedokončit."

Před poslední superspeciálkou činila Loebova ztráta 0,7s. Francouz, povzbuzován celým týmem, který se přišel podívat z blízkého servisu, zajel bezchybnou jízdu, ale dokázal stáhnout jen tři desetinky, které na vítězství nestačily…

„Málokdy nastanou frustrující situace jako teď, ale uklidňuje nás, že se nám dařilo vyrovnaně bojovat o vítězství až do úplného konce, to je naše naděje do zbytku sezóny," uzavřel hodnocení  Seb.

Vytisknout

Diskuze: Poražený Loeb: I takový je sport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Nový Zéland: Bitva titánů do poslední vteřiny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud