Barum Rallye: Kresta nedobrzdil do retardéru

ar1, 29. srpna 2003, 17:38 Google+

Soubojem největších favoritů začal 33. ročník automobilové Barum Rallye ve Zlíně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Úvodní rychlostní zkoušku sice vyhrál domácí pilot Roman Kresta na Peugeotu 206 WRC, ale ve druhé a třetí zkoušce měl potíže. Do čela se dostal další jezdec s peugeotem - Belgičan Bruno Thiry. Bývalý pilot továrního týmu Škoda má před druhým v pořadí, Portugalcem Miguelem Camposem, náskok půl druhé vteřiny. Z českých jezdců si vede nejlépe úřadující mistr republiky Václav Pech s Fordem Focus WRC, který je třetí.

Horký favorit Kresta je zatím na šesté příčce. Důvodem jeho propadu z prvního místa je kolize s retardérem ve druhém testu. "Roman auto nedobrzdil včas a narazil do pneumatik, ze kterých je retardér vytvořen. Poškodil při tom celý předek auta, přišel především o narázník," vysvětlil mluvčí Krestova týmu Marcel Sitník.

Kresta ve druhé erzetě ztratil 7 vteřin na vítězného Campose, ale ve třetí už 14 vteřin na v tomto úseku nejrychlejšího Thiryho. "Bez předního nárazníku má auto jiné aerodynamické vlastnosti, má snahu se zvedat. Proto tady Roman ztratil tolika vteřin," prohlásil Sitník.

V servisním areálu v Otrokovicích Krestovi mechanici peugeota opravili. Ovšem oprava se protáhla a Kresta byl potrestán 20 vteřinami za pozdní výjezd ze servisního areálu. Propadl se tak oproti předběžným výsledkům o dvě místa, je tedy osmý.

Kvůli haváriím už startovní pole opustili například Petr Poulík (Mitsubishi Lancer EVO VII sk. N). Ten havaroval v RZ 2 a kvůli tomu byla zkouška přerušena a další posádky startující za Poulíkem dostaly náhradní čas. Ve třetí erzetě skončil po havárii Tomáš Vojtěch s Peugeotem 206 WRC. Obě havárie se obešly bez zranění.

Pořadí Barum Rallye po RZ 3: 1. Thiry, 2. Campos -1,5 vt. (oba Peugeot 206 WRC), 3. Pech -8,9 (Ford Focus WRC), 4. Kulig -17,0 (Toyota Corolla WRC), 5. Kuzaj -18,9 (Subaru Impreza WRC), 6. Kresta -19,7 (Peugeot 206 WRC), 7. Kopecký -20,7 (Škoda Octavia WRC), 8. Š. Vojtěch -30,6 (Peugeot 206 WRC), 9. Trněný -35,2 (Škoda Octavia WRC), 10. Triner 35,4 (Seat Cordoba WRC).

Zdroj: MF Dnes
Vytisknout

Diskuze: Barum Rallye: Kresta nedobrzdil do retardéru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Peugeot brzy s modelem 307 WRC - anotační foto

Peugeot brzy s modelem 307 WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud