Rally Korsika v polovině

Marek Šteigr, 13. října 2007, 12:34 Google+

Čas letí jako voda a tak je další soutěž Mistrovství světa ve své polovině. Na Rally Korsika se během dnešního dopoledne neudály žádné výrazné změny v celkové klasifikaci. Stále vede Loeb před Grönholmem. Jan Kopecký s jistotou hlídá devátou příčku, Martin Prokop vede hodnocení JRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Během dnešního dopoledne jezdci na Korsice odjeli další tři rychlostní zkoušky a celá soutěže je nyní v polovině. Všechny dnešní testy vyhrál Sebastian Loeb. Jeho náskok na druhého Grönhomla však narostl jen o pár vteřin a po RZ9 činí 12,6 vteřiny. Grönholm udržuje neustále vysoké tempo a díky tomu je Loeb neustále pod tlakem. třetí jezdec průběžného pořadí – Španěl Sordo – na první dvojici nestačí. Mladá dvojka Citroenu ztrácí na vedoucího Loeba už více než tři čtvrtě minuty.
 
Francois Duval je dnes oproti včerejšku rychlejší, jeho ztráta na Sorda je však příliš velká (40 sekund), a tak se zdá že se Belgičan už jen soustředí na udržení čtvrtého místa. O to ho chce připravit hned dvojice jezdců. Prvním z nich je na pátém místě jedoucí Jarri-Matti Latvala je doucí s Fordem od Stobartu. Ten na Duvala ztrácí 26,9 vteřiny a jen 1,3 vteřiny za Latvalou je Petter Solberg se Subaru.
 
Ani sedmý Chris Atkinson však není za touto trojkou příliš vzdálený. Na vedoucího Loeba sice už ztrácí přes dvě minuty, ale na stájového kolegu Solberga má odstup jen 17,7 vteřiny. Navíc za sebou má celkem klid, když Xavi Pons na osmé příčce na něj ztrácí minutu.
 
Jan Kopecký je stále devátý. Jeho ztráta na Loeba činí 4:28,7 minuty. Kopecký ví že jeho Fabia není zrovna ideální vůz pro charakter soutěže jaký je na Korsice a tak se nikam nežene a v klidu hlídá devátou příčku. Další minutu za ním je Henning Solberg s Fordem. Ten na Korsice oplývá dobrou náladou a i když je až destárý, nikdy nezapomene připomenout, že si soutěž užívá.
 
Celkové pořadí soutěže je tak od včerejška prakticky neměnné. to se ovšem nedá říct o pořadí JRC. V první dnešní zkoušce zajel pomaleji Martin Prokop a propadl se ze druhé na třetí příčku. Dostal se před něj P.G.Andersson. Jezdci Suzuki bojující o celkový titul v JRC tak byli za sebou a mohl začít souboj o mistra kategorie JRC.
 
Hned v následující rychlostní zkoušce však bylo po ostrém souboji na trati. Urmo Aava zastavil v průběhu RZ8 na rychlostní zkoušce a zdálo se že Anderson si dojede v klidu pro body, které mu zajistí titul. Jenže přibližně ve stejném úseku trati nabral dvouminutovou ztrátu i mladý Švéd a tak se do čela pořadí JRC opět dostal Martin Prokop.
 
Mladý jihlavský jezdec si první místo udržel i po následující zkoušce a v polovině soutěže vede JRC s náskokem 46,3 vteřiny na druhého v pořadí. Tím je však Jožka Béreš a tak „Československé“ posádky okupují první dvě místa v JRC. Tím kdo tyto jezdce doplňuje na pomyslných stupních vítězů je Conrad Rautenbach s vozem Citroen C2 S1600.
 
Další dnešního dne začne ve 14:22 hodin. Po dojetí dnešní etapy na našich stránkách opět naleznete krátké shrnutí průběhu odpoledních rychlostních zkoušek.
Vytisknout

Diskuze: Rally Korsika v polovině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Béreš, Jozef

Jozef Béreš po 1. etapě Tour de Corse 2007

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud