3 Städte náhradou za Vsetín

Martin Hájek, 24. října 2007, 14:44 Google+

Sezóna 2007 zůstane v paměti Eddyho Schlagera zřejmě navždy zapsána černým písmem. I přes pečlivou přípravu a nemalé úsilí dovedl své snažení do cíle pouze dvakrát a v závěru sezóny se ze startovních listin prakticky vytratil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schlager, Eddy

Schlager, Eddy | foto: ftr-media

Sdílejte článek

Nevyšel mu ani plánovaný start na vsetínské Würth – Partr rally, kam jej nepustila chřipka, a tak mu nezbylo, než hledat jinou alternativu. Jako náhradní varianta Eddymu poslouží německá 3 Städte Rallye, která se o nadcházejícím víkendu uskuteční v okolí bavorského Kirchhamu.

Název populární 3 Städte Rallye není pro fanoušky českého rally sportu neznámým pojmem. V průběhu 90. let tu několikrát vrcholilo české mistrovství a po zdejších tratích se proháněli jezdci jako Chovanec, Sibera či Gargulák. Od té doby se však řada věcí změnila. 3 Städte Rallye již není kompletně šotolinovou soutěží a čeští jezdci z její startovní listiny v předešlých letech již prakticky vymizeli. Eddy Schlager bude letos jedním ze čtyř českých zástupců, kteří se na start postaví. V Bavorsku na něj čekají především další cenné kilometry po boku zkušeného navigátora Pavla Švajdy, jenž je jedním z kandidátů na uvolněné místo Eddyho dvorního spolujezdce.

Cíle Eddyho, Pavla i jejich „áčkového“ Lanceru sedmé evoluce jsou vzhledem k silné konkurenci spíše skromné. Na startu 3 Städte Rallye se objeví taková esa, jakými jsou Hermann Gassner (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Anton Werner (Porsche 911 GT3) či Frank Richert (Ford Escort RS Cosworth) a tak se Eddy spíše než na boj o nejvyšší mety hodlá zaměřit na další zkoušku spolupráce s Pavlem Švajdou.

I v otázkách své soutěžácké budoucnosti je zatím Eddy hodně zdrženlivý. Dokonce není vůbec jasné, zda jej v soutěžním voze příští rok ještě uvidíme. „Pro mě je jednoznačnou prioritou firma, která je zdrojem mé obživy. Dvojí zátěž pro mě představuje velký stres a proto ještě nevím, zda příští rok budu závodit. Pokud bych však sezónu 2008 neabsolvoval celou, rád bych se svezl alespoň na mé domácí Eurostroj rally Tišnov,“ říká k tomu Eddy.  

Eddy by zároveň rád poprosil rallyové fotografy, aby mu na jeho e-mail schlager.eurostroj@eurostroj.cz zaslali nabídku fotografií za všechny tři poslední sezóny. Rád by svůj archiv rozšířil o další povedené snímky, které také hodlá odpovídajícím způsobem finančně ohodnotit.

TZ Eurostroj Schlager Rallye Team


 Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-medi

Vytisknout

Diskuze: 3 Städte náhradou za Vsetín

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Grönholm předpokládá rozhodnutí až ve Walesu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud