Loeb: Jdeme za rekordem

Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Populární Francouz chce získat rekord. Jeho vyjádření k rally Monte Carlo 2008, co očekává a co by si přál jeho týmový kolega.

Sebastien Loeb se chystá na start Rally Monte Carlo. V této soutěži pokud vyhraje, bude nejúspěšnějším jezdcem, kterému se podařilo pětkrát vyhrát tuto velmi těžkou soutěž. Zároveň může úspěšně vykročit k zisku pátého titulu mistra světa, což by byl opět rekord.

„Jsme teprve přes startem sezóny, je zde mnoho neznámých faktorů, které mohou vše ovlivnit. Bude důležité vybrat správné gumy, vzhledem k měnícím se podmínkám. Pokusíme se vyhrát, a brát tuto soutěž za správný krok k dalšímu titulu,“ říká Daniel Elena

„Snem je bílé Monte Carlo,s opravdovými sněhovými podmínkami. Etapy jsou však v různých regionech, takže rychlostní zkoušky budou rozdílné. Čtvrteční zkoušky jsou široké, rychlé a kluzké,“ říká Sebastien Loeb a dodává: „Oblast Ardeche má technické zkoušky, ale na rozbitějším asfaltu. Loni to zde bylo na suchu, bylo by zajímavé kdyby napadl sníh a zamrzlo,“.

„Jsem velmi rád, že opět pojedeme přes Col de Turini a že se opět pojedou klasické úseky. Bude náročné jet všechny čtyři nedělní zkoušky na jedněch gumách,“ říká potěšeně Loeb.

K Rally Monte Carlo se také vyjádřil týmový kolega Loeba Dani Sordo. „Už se na soutěž velice těším, budeme všichni potřebovat nějaký čas na seznámení s novým obutím,“ a dále dodává: „Doufejme, že jsme vše dobře na tuto soutěž připravili, ale očekávat můžeme kde co. Je to rally. Zdejší zkoušky jsou fantastické. Především ale potřebujeme dojet, a přinést týmu body, ale kdybychom skončili do třetího místa, a ještě dovezli body týmu, byl by to obrovský úspěch,“ říká nadšeně Dani Sordo

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu