Monte Carlo: Subaru podává solidní výkon

iM2, 25. ledna 2008, 22:14 Google+

TÝMY PO DRUHÉ ETAPĚ: Dnes bylo odjeto 6 RZ. Tratě byly suché a jezdci neměli problémy s ledem a sněhem na trati. Jediný problém na dopoledních RZ bylo zapadající slunce, které nepříjemně pálilo do očí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Citroën
Vláda červených pokračovala i dnešní den. Jezdci Citroënu se podělili o vítězství na RZ v poměru 5:1 pro Loeba. A v polovině měřených testů dokonce získali double. Trable nastaly až v odpolední části. Stalo se tak na voze Sorda. Problémy se objevily na RZ 6 a nepodařilo se je vyřešit do konce dne. Mělo by se pravděpodobně jednat o diferenciál C4. Díky tomu už Sordo ztrácí na Loeba kolem 55s. Zatímco ostatní jezdci naříkají na proměnlivé podmínky, Loeb si zde jízdu užívá.
 
Ford
Hirvonen podává konstantní výkony a drží se na třetím místě. Dnes dokonce čtyřikrát na jednotlivých RZ skončil na třetím místě, což dokazuje, že je nejlepší ze zbytku světa. Latvala je po včerejším defektu už devátý. Během dne zajížděl pravidelně časy v nejlepší osmičce. Smůlu měl Al Qassimi, který boural na RZ 6 těsně před cílem. V soutěži pokračuje na 26. místě. Je to poměrně škoda, protože před havárií jel svůj životní závod na asfaltu.

Subaru
Atkinson v průběhu dnešní etapy uhájil čtvrtou pozici před Duvalem, což čekal málokdo. Chris jel celý den bez problémů. Petter se i po dnešní etapě drží na šesté pozici. Před RZ 6 ho ovšem postihly problémy s motorem, které se mu podařilo vyřešit až před RZ 8. Ztratil tím drahocenný čas. Ztráta půl minuty na Duvala není propastná.
 
Suzuki
Japonskému týmu se podařilo udržet i po dnešku oba vozy ve hře o body. Andersson dnes vyfasoval 40s penalizaci z důvodu pozdního příjezdu do časové kontroly. Je to poměrně škoda, protože nebýt penalizace, byl by těsně za body. Gardemeister se s vozem dost pral a klesl během dne až na 14. pozici. Stěžoval si, že vozu chybí rychlost na výjezdu ze zatáček.

Stobart
Duval se drží na páté pozici, což by mohl být dobrý výsledek, ale Belgičan chtěl rozhodně víc! Vždyť v průběhu dne se mu podařilo stáhnout Atkinsona i na 3,4s. Jenže Francois nemá s Fordem moc zkušeností a to se projevuje (jednou sjel pneumatiky, podruhé měl špatný rozpis). To samé se dá říci i o Gallim. Ten jede konstantně a hlídá body. Na Gallim se projevuje, což i sám přiznal, dlouhá přestávka bez závodů. Je na sedmém místě. Wilson nijak neoslňuje a jede dvanáctý. Henning svedl pěkný souboj, který nakonec prohrál, o devátou pozici s Latvalou.

Jean-Marie Cuoq, Philippe Janvier
Tato francouzská dvojice jede s obstarožním Peugeotem 307 WRC. Jejich osmá příčka je vynikající výsledek. Ztráta pouhých 8 vteřin na Galliho slibuje zajímavou podívanou. Tato posádka před Montem dost testovala a nese to své ovoce. Se svým vozem jinak nastupují ve francouzském mistrovství.

FOTOGRAFIE Z RALLYE MONTE CARLO 2008 SLEDUJTE ZDE

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Subaru podává solidní výkon

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Monte Carlo: Loeb ujíždí, Hirvonen nestíhá

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud