Istanbul Rally po první etapě

Marek Šteigr, 5. dubna 2008, 20:02 Google+

Jezdci přihlášení do IRC šampionátu již mají za sebou první etapy Istanbul Rally. První soutěže nového ročníku IRC zatím nejlépe zvládá Luca Rosetti s Peugeotem 207 S2000. Jan Kopecký se stejným vozem je zatím šestý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.citroen-presse.com

Sdílejte článek

V dnešní první etapě na jezdce čekalo devět rychlostních zkoušek rozdělených do tří sekcí. Úvod soutěže nejlépe vyšel Nicolasi Vouillozovi s Peugeotem 207 S2000. Ten vyhrál první měřený úsek. V těsné blízkosti za ním se však seřadila skupinka pronásledovatelů v pořadí Rosetti, Tirabassi, domácí Isik, Dani Sola, Travaglia, Basso náš Jan Kopecký a Fredy Loix. „Fast“ Fredy zajel sice „až“ devátý nejrychlejší čas na RZ1, ale jeho ztráta na prvního byla jen 9,9 vteřiny. to znamená že do necelých deseti vteřin se vešlo hned devět jezdců. To vše na testu dlouhém něco málo přes čtrnáct kilometrů.

Trochu překvapivě pak v této elitní devítce chyběl Anton Alen. Ten se však zřejmě na RZ1 potýkal s technickými problémy, případně s defektem. O jaké přesně problémy se jednalo se mi však nepodařilo zjistit.

Od RZ2 se však na Istanbul Rally začali dít věci. Na těžké trati se přihlásily o slovo defekty. Doplatil na ně například Loix, nebo domácího Isika. Loix navíc kolo měnil na zkoušce a zpět na trať se vydal těsně před Danim Solou a ten v prachu za Loixem nic neviděl a musel zpomalit.

Na čtvrtém testu se do problémů dostal Ital Basso. Se svým vozem havaroval, šel přes střechu a ztratil přes deset minut. Navíc se zdržel při opravách v servisu a dostal ještě penalizaci. Propadl se tak ze třetí příčky až do třetí desítky pořadí.

Na pětce se defekt nevyhnul ani do té doby vedoucímu Vouillozovi. Defekt ho však odsunul až na čtvrtou pozici. Do čela se tak dostal Luca Rosetti a ten své vedení v průběhu první etapy již nepustil z rukou.

Po jízdě v prachu na RZ2 za Loixem se na sedmou příčku propadl Sola. Ve zbytku dne však zabojoval a po první etapě je již opět druhý. Celkově třetí po devíti testech první etapy je Vouilloz. Ten však doplatil nejen na defekt, ale i na problémy s vozem. V závěrečném servisu po první etapě však měli jeho mechanici dát vůz dohromady a Vouilloz by měl zítra opět startovat s opraveným vozem. Vede již zmiňovaný Rosseti s luxusním náskokem 45 vteřin. Na ostatních pozicích jsou však rozdíly minimální.

Čtvrtá příčka po 1. etapě patří Travagliovi s Puntem S2000. Páté místo okupuje Anotn Alen, který se rozjíždí poněkud pomaleji.

Na místě šestém je již po dnešní etapě Jan Kopecký. Honza se v průběhu etapy seznamoval s vozem a dá se říct, že v ostrém tempu poprvé naplno vyzkoušel spolupráci s novým spolujezdcem Petrem Starým. V průběhu dne se posádka neustále zlepšovala a výsledkem byl posun z původní deváté na konečnou šestou příčku po 1. etapě.

Sedmé místo patří domácímu Isikovi a osmé pozice náleží prvnímu jezdci s produkčním vozem. Jde o Mitsubishi Lancer EVO IX Mehmeta Beslera.

Tolik k dnešní etapě. zítra na jezdce čeká ještě šest rychlostních zkoušek a vítěz bude znám okolo půl třetí.

Výsledky po první etapě zde

Vytisknout

Diskuze: Istanbul Rally po první etapě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gavlák, Peter

Eger: Gavlák preskočil Orsáka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud