Vyškov hlásí - naplněný stav

RallyZone.cz, 8. dubna 2008, 17:45 Google+

Rekordní čísla hlásí pořadatelé úvodního sprintu letošní sezóny, který se v termínu 18. – 19. dubna uskuteční pod názvem Böttcher rally v okolí jihomoravského Vyškova.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Böttcher Rally Vyškov (CZE)

Böttcher Rally Vyškov (CZE) | foto: ftr-media

Sdílejte článek

o uzávěrce přihlášek, jež proběhla v pondělí o půlnoci, přesáhl počet zájemců o start hranici 130, což je v novodobé historii vyškovské soutěže jednoznačný rekord.

„Jsem samozřejmě moc rád a současně překvapený, protože takový počet přihlášek jsem nečekal ani ve snu. Jak známo, pro Böttcher rally málem nezbylo v letošním kalendáři MČR místo a museli jsme nakonec přijmout vnucený termín, který nám přinesl spoustu vážných problémů zkrácením času na přípravu rally o pět měsíců. Zájem o účast je proto pro nás hodně potřebným povzbuzením do nadcházejících dnů,“ řekl tajemník Böttcher rally Jan Olejníček a dodal: „V současné době máme 131 přihlášených posádek, přitom tento stav ještě není konečný, neboť by nám ještě měli přibýt tři vynikající jezdci z absolutní špičky, kteří jsou ve všech třech případech držitelé priority,“ napíná diváky tajemník. „Současně ale musíme počítat s tím, že odstup pouhý týden po Rallye Šumava nemusí stačit na uvedení všech vozů do dokonalé kondice, takže počet omluvených bude možná trochu vyšší než obvykle.“ 

Mezi přihlášenými disponuje nejvýkonnějším vozem úřadující mistr ČR ve sprintrally Karel Trněný, který by se měl ve Vyškově objevit za volantem Škody Fabie WRC. Z dalších špičkových pilotů budí pozornost hlavně loňský vicemistr ČR v rally Karel Trojan, který se na startovní rampu vyškovské soutěže postaví po dlouhých devíti letech. „Osobně mě velice potěšila i účast Toyoty Celica GT4 v rukou Ludvíka Otta, neboť tento ex-tovární speciál nám dá možnost zavzpomínat na slavné časy rallysportu z poloviny 90. let, kdy se za volanty těchto vozů proháněli takoví velikáni světového rally sportu jako Juha Kankkunen či Didiér Auriol,“ zmínil další zpestření startovní listiny Jan Olejníček. Provizorní seznam přihlášených posádek nevyniká pouze známými jmény jezdců, ale také svou obrovskou pestrostí. Kromě nejšpičkovějších vozů současnosti, jakými jsou Škoda Fabia WRC, Peugeot 207 S2000 či Mitsubishi Lancer EVO IX, se představí i starší vozy, které svůj největší boom zažívaly v 90. letech – Toyota Celica GT-Four nebo Ford Escort RS Cosworth, ale i speciály, jež se řadí do kategorie historických automobilů. Mezi historiky svým počtem jednoznačně dominují vozy domácí značky Škoda, ať už se jedná o stařičké tisícovky, Škody 120 S, či legendární Škodovky 130 RS.  

Oficiální seznam přihlášek včetně startovních čísel bude vydán ve čtvrtek 10. dubna, kdy jej pořadatelé umístí na oficiální stránky soutěže – www.rallyvyskov.cz

Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media

Vytisknout

Diskuze: Vyškov hlásí - naplněný stav

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Bujáček, Martin

Martin Bujáček před startem sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud