Přemek Šebesta: Rally se jezdí pro diváky

Marek Šteigr, 16. dubna 2008, 13:52 Google+

Vloni dokázal i přes handicap v podobě starší techniky vybojovat 19. místo absolutně, vyšperkované o druhou příčku ve třídě, a svými dravými průjezdy bavil diváky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šebesta, Přemek

Šebesta, Přemek | foto: Olejníček, Jan

Sdílejte článek

 Třebaže startoval ve Vyškově poprvé, zaujal motoristickou veřejnost kvalitními časy na rychlostních zkouškách a fotografy zase atraktivní „vložkou“ na Vážanské RZ, kde svůj vůz poslal na okamžik do příkopy. Řeč je samozřejmě o hodonínském Přemyslu Šebestovi, který bude v letošní sezóně již druhým rokem reprezentovat Hanácký rally klub Vyškov. O tom, jak se spolu s bratrem Michalem připravují na start, a jakých úprav doznal během zimní pauzy jejich Ford Escort RS 2000, jsme si povídali v následujícím rozhovoru.


Přemku, jak u vás probíhala zimní přestávka? Došlo oproti loňsku u vaší posádky či u vašeho vozu k nějaké změně?
Přes zimu jsme se rozhodli projít odtučňovací kůrou my i auto. Dopadlo to následovně: já přibral 4 kg, Michal 6 kg a Fordík 10 kg kvůli GPS. Jinak auto prošlo běžnou kontrolou, uvnitř se umylo a vysálo.

Jaký program máte pro letošek v plánu? Na jakých soutěžích vaši posádku uvidíme?
Plán pro sezónu je následující: když Bůh dá a taky nějaký sponzor, tak pojedeme ještě Tišnov a pak se uvidí.


Loni sis ve Vyškově dojel pro solidní výsledek a byl jsi nejúspěšnějším reprezentantem domácího rally klubu. Jaké vzpomínky se Ti ve vztahu k loňskému ročníku Böttcher rally vybavují?
Co se mi vybaví z loňského ročníku jsou pěkné souboje na trati, krásná rychlá trať, velmi vstřícní pořadatelé, pěkný výsledek a hloupé sklouznutí do příkopy, u které byli v ten moment snad všichni fotografové.

Určitě víš o většině změn, které letos trať soutěže doznala. Myslíš si, že se jedná o změny k lepšímu či k horšímu? Popřípadě, je na trati nějaký úsek, na který se obzvlášť těšíš, nebo který Ti oproti loňsku naopak bude chybět?
Co se týká trati, tak mě mrzí zrušená „letecká část“ na RZ Chvalkovická, loni Litenčická, hned po startu. Chápu jezdce s kvalitní technikou, že to tam bylo možná až moc rychlé, ale i my se slabší technikou chceme sem tam jet rychleji. Z mého pohledu je to lepší, než se motat mezi domy.

Co říkáš na konkurenci, která se na letošní vyškovskou rally přihlásila? A jaké si Ty osobně kladeš cíle?
Konkurence? Jedním slovem super. Čím více posádek, tím více diváku a lepší atmosféra. Cíl je vždy stejný - pobavit sebe a pokud to jde, tak i diváky. Jo a samozřejmě zajet sem tam dobrý čas.


Je pravda, že bude váš vůz letos při vyškovské rally oděn do barev Böttcher rally a pořadatelského Hanáckého rally klubu?
Ano, je to pravda. Jakožto vděk za velkou podporu pořadatele jsme se rozhodli, že pojedeme v jejich barvách a povezeme logo závodu.

Loni jste při vyškovské rally spolu s bratrem Michalem bavili diváky rozevlátou a agresivní jízdou. Mají se fanoušci na zajímavé průjezdy těšit i letos?
My jsme vždy byli zastánci toho, že rally se jezdí pro diváky. Proto, pokud to jenom trochu jde a nejsou vytahané lanovody, tak se o nějaký ten smyk pokusíme.

Je něco, co by jsi rád vzkázal lidem, kteří Ti fandí a podporují Tě?
Pokud se někdo takový najde, tak ať mávne na RZ, nebo přijde do servisu. Budeme si toho vážit. Nejde slyšet nic lepšího, než že se naše jízda někomu líbí.

Přemku, děkuji za rozhovor a přeji jak Tobě, tak i Tvému bratrovi Michalovi a vaší soutěžní technice na trati hodně štěstí!


 Text: Jiří Dokulil, ftr-media
 Foto: Jiří Dokulil, Jan Olejníček

Vytisknout

Diskuze: Přemek Šebesta: Rally se jezdí pro diváky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Wilson, Matthew

Přijde v Jordánsku Wilsonova chvíle?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud