Petr Zedník se těší do Krumlova

Zedník, Petr - Pražák, Milan

Zedník, Petr - Pražák, Milan | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Další podnik MMČR rally se nezadržitelně blíží a mezi soutěžícími pochopitelně uvidíme i Petra Zedníka a Fiestu S1600. Týden před 36. ročníkem Rally Český Krumlov informuje kroměřížský pilot o přípravách, strategiích a cílech.

Po třech soutěžích je Petr na 2. místě průběžného pořadí skupiny A, a proto bude jistě bojovat o nejvyšší příčky...

Díky neúčastí na Jänneru máme větší bodový deficit než bychom si přáli, ale sezóna teprve začíná, tak věřím že ztrátu brzy doženeme. Auto funguje velmi dobře, jsme rychlí a to je základní předpoklad pro nejlepší výsledky.

Na začátku roku jste jednoznačně prohlásil, že prioritou je velký mistrák. Přesto jsme vás viděli na sprintu ve Vyškově.
Ano MMČR je pro nás skutečně hlavní seriál. Do Vyškova jsme zajeli, protože je to pro nás v podstatě domácí soutěž, a taky jsme chtěli prověřit nastavení vozu. Polovinu soutěže jsme byli druzí za Kopeckým, ale v RZ5 praskl zub na novém stálém převodu krátké převodky. Už několikrát jsem byl rozladěný z podpory M-Sportu a tato situace je jedna z nich. Byli jsme pochopitelně zklamaní, nicméně je to lepší, než kdyby se to stalo v Krumlově.

Můžete říct něco nového o vašem voze? Jaký aktuální stav Fiesty S1600?
Myslím, že nejlépe vypovídají časy zaznamenané na jednotlivých RZ. A ty jsou letos dobré. V Krumlově ještě pojedeme stejný motor (nový bude snad na Bohemku). Krátká převodovka sice fungovala dobře, ale po zkušenosti z minulého víkendu pojedeme raději stejný převod jako na Šumavě. S podvozkem jsem aktuálně velmi spokojený.

Jak tedy vidíte svoje šance pro nadcházející rally na jihu Čech?
Díval jsem se přihlášené posádky a moc se těším, protože konkurence je silná a očekávám vyrovnané souboje. Mimo jiné se opět bude závodit v noci, což někomu sedí a někomu ne. Budeme bojovat o nejvyšší příčky a věřím, že potěšíme všechny naše fanoušky.

TZ/www.s1600.cz
Ilustrační foto: www.rallyzone.cz/ Tomáš Urban, Roman Hanák

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu