Grossův pohár krumlovským

Tomáš Urban, 5. května 2008, 16:19 Google+

V sobotu večer se v Jelení zahradě konalo vyhlášení vítězů. Jak to probíhalo? Překvapení přichystala na závěrečné rampě v Českém Krumlově posádka Kresta – Gross.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Když přesně ve 20:30 začal v sobotu slavnostní akt předávání cen nejúspěšnějším posádkám na rampě, panovala už skvělá nálada. Nescházely bouřlivé ovace početného publika oceněným týmům, básnička pro dvojici Pech – Uhel od recitátora velmi útlého věku, chorál „Kola se točí dál“ pro nejrychlejší posádku, ani velkolepý ohňostroj nad Jelení zahradou se siluetou zámku v pozadí.

Téměř všechny posádky se na rampě spontánně vyjadřovaly o organizaci a zejména trati a její úrovni. Nejčastěji znělo:  „Jsme hrozně utahaní, bylo to strašně těžké, ale krásné.“ Uznání se dostalo hlavně druhé sobotní etapě, která rozhodovalo o mnohém.

Roman Kresta v nezvykle dlouhém projevu z rampy mimo jiné řekl: „Dnešek byl určitě to nejtěžší, co jsem kdy v Krumlově zažil. O sportovní hodnotě Kohoutu nebo Malont není třeba hovořit, nová vložka Slavkov se může směle měřit s těmi absolutně nejtěžšími u nás. Musel jsem dneska ráno hodně na prvních dvou vložkách riskovat, bylo to opravdu na hraně, abych získal patřičný náskok. Pak už ho stačilo jen udržovat.“

Na samý závěr, když měli střechu mitsubishi zatíženou šesti poháry za vítězství ve třídě, skupině i absolutní, předal Petr Gross zástupcům ředitelství Rallye Český Krumlov výpravný skleněný pohár. Doprovodil ho slovy: „Všude pořadatelé poháry rozdávají a jim žádné nezbydou. Rozhodli jsme se to napravit. Chceme ředitelství soutěže opravdu poděkovat za skvělou soutěž, kterou pro všechny připravili. V Krumlově si to zaslouží nejen za letošní ročník, ale za všechna léta, kdy jsme se mohli zúčastnit.“

36. ročník Rally Český Krumlov je definitivně za námi a nám nezbývá, než se po tak skvělých ohlasech od samotných posádek pustit do přípravy dalšího ročníku této krásné soutěže. Nejdříve ale bude trocha zaslouženého odpočinku.

TZ/ Rally Český Krumlov/ Vladimír Dolejš

Vytisknout

Diskuze: Grossův pohár krumlovským

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

ROTO Plzeň

ROTO Plzeň: Do třetice splněný úkol

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud