Akropolis: Citroëny vedou, Subaru třetí

Jan Němec, 31. května 2008, 16:44 Google+

ACROPOLIS RALLY; PO RZ10: Rally Akropolis nám dnes vstoupila do své druhé třetiny. Do druhé etapy startovali nejprve jezdci Citroenu Sebastien Loeb a Dani Sordo. Se ztrátou necelé minuty na prvního vyjížděl Petter Solberg v nové Impreze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Za ním se pak poměrně blízko sebe řadili Henning Solberg, Urmo Aava a Jarri-Matti Latvala. Poslední dvě bodované příčky v průběžném pořadí okupovali Chris Atkinson a Mikko Hirvonen. Dalo se očekávat, že první na trati budou ztrácet kvůli nezpevněnému povrchu a „čištění trati“.

Přesně tak to bylo i na první RZ dne – přes 30 km dlouhé RZ 8. Nejrychleji zajeli Hirvonen a Latvala, následovala obě Subaru a Citroeny dosáhly až pátého a šestého času (Loeb ztratil 16s). Latvalovi se podařilo vystoupat na čtvrté místo a P. Solberg se začal dotahovat na druhého Sorda.

RZ 9 přinesla pro Sebastiena Loeba nepříjemný defekt a ztráta přes 30 sekund ho připravila o vedení v soutěži. Petter Solberg se tak dostal doslova na dostřel k druhému místu. Problémy se nevyhly ani Hirvonenovi, který poškodil po nárazu zadkem auta brzdy a zavěšení. Posádka se pokusila o opravu a na další zkoušce se pak propadli až na osmé místo. Ještě hůře dopadl Chris Atkinson. Jeho Subaru odmítlo poslušnost a už se nerozjelo. Pravděpodobně nastoupí zítra v rámci Superally.

RZ 10 byla nejkratší z první poloviny dnešní etapy a tak časové rozdíly nebyly nijak výrazné. Přesto se dokázal Latvala přiblížit P. Solbergovi již na 2 vteřiny a uvidíme ve zbytku dne nejpíš pěkný souboj. Situace před nimi se ustálila a Dani Sordo je tak po deseti rychlostních zkouškách ve vedení. Na druhého Loeba má náskok 16 vteřin.

Vytisknout

Diskuze: Akropolis: Citroëny vedou, Subaru třetí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Starý, Petr

Králem první etapy v Hustopečích je Kopecký

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud