„Tišnov je pro mě vrcholem sezóny“ říká Firla

Tomáš Urban, 4. června 2008, 11:05 Google+

Pro každého jezdce nastává vrchol sezóny v jinou chvíli. Pro některé s poslední soutěží roku, jiní mají mezi podniky, zařazenými do šampionátu, svoji „srdcovku“, na kterou nedají dopustit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Firla, Lumír

Firla, Lumír | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Pro Lumíra Firlu s Pavlem Švajdou je takovou „srdcovkou“ červnová Eurostroj rally Tišnov. V předešlých letech se jim na této soutěži dařilo a letos zde budou poprvé v roli reprezentantů domácí stáje Eurostroj Rallye Team v AČR.

„Na Tišnov v mé hlavě převládají příjemné vzpomínky. V roce 2005 se mi zde se Seatem Cordoba WRC podařilo zajet několik solidních časů a vlastně poprvé jsem tu dokázal proniknout mezi širší špičku. O rok později jsme už startovali na Mitsubishi Lancer EVO VI a měli jsme zaděláno na senzační výsledek. Po skvělém finiši v dešti nám patřilo druhé místo absolutně a první mezi českými posádkami, naše radost ze senzačního výsledku však bohužel trvala jen do závěrečné technické kontroly. Loni jsme pak na této soutěži učili jezdit naši Evo sedmičku a podařilo se nám i přes technické problémy vybojovat sedmé místo,“ vzpomíná Lumír Firla.

Třebaže v Tišnově startuje pravidelně a zdejší prostředí již zná, letos na něj přeci jen jedna novinka čeká. Poprvé se zde na startu objeví v „domácím dresu“ firmy Eurostroj Schlager, která je jeho hlavním sponzorem. „Bude to jistě příjemné. Eurostroj rally Tišnov se tím pro nás stala vlastně domácí soutěží a vrcholem sezóny. Už se sem opravdu moc těšíme, zvláště, když se nám tu v posledních letech vždy dařilo jezdit pěkné časy,“ dodal spolujezdec Pavel Švajda.

Lumír s Pavlem se v okolí Tišnova budou snažit prolomit smolnou sérii z dosavadního průběhu letošního sprintového mistrovství. Ve Vyškově na Böttcher rally si oba členové posádky vedli dobře a dlouho to vypadalo na umístění na hranici první a druhé desítky, ale v závěru se na trať snesl obrovský liják, který trať výrazně ztížil. Lancer sedmé evoluce bohužel vypochodoval z cesty ven, skončil zapíchnutý vedle mostu a účinkování v soutěži pro něj skončilo. Na druhém podniku šampionátu v okolí Hrádku nad Nisou už týmové mitsubishi cíl vidělo, svůj den však tentokrát neměla posádka.

Hrádek nám opravdu nesedl a nejraději bychom na něj zapomněli. Snažili jsme se sice, ale časy pro nás byly skutečným zklamáním,“ vrátil se k předchozímu podniku mistrovství Lumír, na kterého čeká v Tišnově zajímavý duel s týmovým kolegou. Eddy Schlager disponuje stejnou evolucí mitsubishi jako Lumír a jak se v předešlých letech ukázalo, takřka domácí prostředí mu sedí. Pro posádku Firla – Švajda tedy nebude lehkým soupeřem.

Eurostroj rally Tišnov bude zahájena již tento pátek, kdy se na tišnovském náměstí Míru uskuteční představení vybraných soutěžních posádek. Na soutěžící poté v sobotu čeká náročná trať, tvořená devíti členitými rychlostními zkouškami, z nichž každá se v minulosti už při tišnovské rally jela. Vítěz soutěže bude znám v 17:00 hodin, kdy má na cílovou rampu přijet první automobil.


TZ /  Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media  

Vytisknout

Diskuze: „Tišnov je pro mě vrcholem sezóny“ říká Firla

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Böttcher Rally Vyškov (CZE)

Oč vám vlastně jde, pane Nováku?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud