Karel Pohner opět šampiónem třídy A7

Tomáš Urban, 9. září 2008, 17:29 Google+

Pačejov, tak právě zde mohla zkušená posádka černé Hondy Civic Type-R, Karel Pohner – Jan Husák, oslavovat úspěšně obhájený titul ve třídě A/7. Do sedmé soutěže MČR ve sprintrally odstartovalo 97 posádek, na které čekalo osm měřených testů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pohner, Karel

Pohner, Karel | foto: Daněk, Michael

Sdílejte článek

Před startem:

Již před zahájením soutěže bylo jasné, že pokud východočeská posádka ve svém tradičním složení opět ovládne třídu A/7, bude právě Pačejov místem, kde oslaví svůj „staronový“ titul. Na Karla s Honzou však čekala až na bratry Šebestovy kompletní špička třídy. Kromě tradičních soupeřů si přijel Jan Vaňáč vyzkoušet svůj nový vůz homologace R3. Pro změnu Jan Černý do svého o 120 kg lehčího auta umístil nový motor s výrazně vyšším výkonem a tak nic nebylo jisté. 



Soutěž:

Karel s Honzou vstoupili do soutěže sice s porouchanou ruční brzdou, ale zato v pekelném tempu. První zkoušku zahájili skvělým čtrnáctým místem, čímž nasadili vysokou laťku všem konkurentům ve třídě. „Vybrali jsme ty nejzachovalejší Matadory, které máme a šli jsme do toho,“ říká trochu flegmaticky Karel Pohner.

Do druhého kola nastoupili s náskokem 15 vteřin na druhou posádku ve své třídě. Záhy však mohlo být po obhajobě titulu. Ve čtvrtém testu Honza později zahlásil zatáčku za horizontem. Následovaly hodiny v téměř stopadesátikilometrové rychlosti, které posádku na úzké silničce mohli značně vytrestat. „Díky štěstí jsme po nekonečně dlouhém výletu (také příkopem) zůstali na silnici. Auto jsme otočili zpět o 180 stupňů a rychle pokračovali dohnat ztracený čas. Autu jsme moc neublížili a kromě prasklých výfukových svodů a upravené geometrie jelo statečně dál,“ komentuje nakonec spokojeně královéhradecký pilot."



Tímto výletem přišla sehraná dvojice o náskok a závod začal v podstatě znovu. Na první místo však soupeře pustili jen na pátém testu a do třetího kola už měli zase pár sekund k dobru. Poslední dvě nejdelší rychlostní zkoušky ve třetím kole přesvědčivě vyhráli. Prasklé svody možná ubraly Hondě pár koníků a nový motor Honzy Černého také potřebuje vyladit, ale to už k rally zkrátka patří. Přesto obě první A/7 za sebou nechali kromě dvou speciálů všechny vozy s poháněnou jednou nápravou i polovinu čtyřkolek.

„V této sezóně jsme se stali vítězi třídy A/7 MČR ve sprintrally, ale kvůli financím nepojedeme poslední dvě soutěže. Jestli budeme mít možnost v rally pokračovat i v roce 2009 ještě nevíme,“ hodnotí krátce sezonu Karel Pohner.

Výsledky – Agropa Rally Pačejov 2008:
Absolutně - 11. místo
Ve skupině A – 3. místo
Ve třídě A/7 – 1. místo

TZ/ Michael Daněk
Vytisknout

Diskuze: Karel Pohner opět šampiónem třídy A7

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Irsko připraveno na zahájení

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud