Preview: Rallye Principe de Asturias

iM2, 11. září 2008, 19:33 Google+

Sedmý závod seriálu IRC hostí Španělská rally Principe de Asturias. Rally a rychlostní zkoušky jsou situovány v blízkosti města Oviedo. To je v motorsportu hodně známé město, protože se zde narodila hvězda F1 Fernando Alonso.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Je to další asfaltová rally v kalendáři IRC. Principe de Asturias Rally je již dlouhou řadu let součástí španělského šampionátu, ale až letos se zařadila do šampionátu IRC. Cesty jednotlivých RZ by měly být široké, tudíž i celkem rychlé. Stejně jako na Barumce, i zde by měla být nejrůznější směska povrchu, což je vždy výhodou pro domácí jezdce. Místní startovní listina bude ovšem o poznání hubenější než Barumka co se vozů S2000 týče. Mělo by jich zde být 11.

Místopis
Oviedo je město ležící v severním Španělsku. Pro motoristické fanoušky je proslaveno hlavně hvězdou a dvojnásobným šampiónem F1 Fernandem Alonsem. V Oviedu žije kolem 220 000 obyvatel. Mezi hlavní dominanty města patří katedrála Svatého Salvadora, která pochází ze 14. století.

Favorité
Samozřejmě se očekává vítězství od jezdce na voze specifikace S2000. Mezi hlavní favority tedy patří tým Kronos. Obecně se má za to, že oba jeho jezdci by mohli pomýšlet na vítězství. Nesmíme zapomínat také, že i zde bude hostem týmu Kronos jeden domácí borec. Z Barumky již víme, že i domácí jezdci mohou překvapit. O další body do boje mezi značkami by nechtěl přijít ani italský Fiat. Tým Abarth na Ypres dokázal, že například Basso by mohl být celkem rychlý. Takovým kontrastem ovšem zůstává vystoupení týmu na Barum Rally Zlín, kdy ani jeden ze tří továrních speciálů do cíle nedojel. Překvapit by mohl také domácí jezdec Dani Sola s Puntem S2000.
Vytisknout

Diskuze: Preview: Rallye Principe de Asturias

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Jirovec, Jakub

Úspěšná premiéra Jakuba Jirovce s Yarisem Rally2

Kundlák, Jan

Krumlovská noc rozhodla

Rally Hustopeče (CZE)

V Hustopečích v pátek večer po dvou minutách

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team zpomalil v Krumlově problém s řazením

Rally Hustopeče (CZE)

Josef Urban: „Chceme dobýt svět!“

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Austrálie opět mezi elitou světa

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. V Hustopečích v pátek večer po dvou minutách

  2. Krumlovská noc rozhodla

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud